遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
Punch club
hotline Miami 1,2
Inside, limbo
This war of mine
樓主好波!
等睇no man's sky

仲有kingdom 同埋 reigns 都係玩到停唔倒

《No Man's Sky》自公布及推出都引來極大迴響,早前的延期事件甚至有FANS寫信威脅遊戲快點推出。遊戲剛推出時的同時上線人數最高達12萬,《No Man's Sky》賣點雖然是浩瀚龐大的宇宙,玩家沒有探索完的一日。在遊戲內你不時會遇到外星人,玩家能透過學習詞彙來了解他們的對話。玩家可前往不同的星球去探索新的物種。《No Man's Sky》製作人Sean Murray最初曾表示過遊戲能夠多人連線遊玩。
呢隻game我係隔離燈為佢開左個post 都有D人同我玩住9up

開發者/開發公司: Lazy Bear Games
發行商: tinyBuild Games(認住呢個發行商 D game都真係幾高汁)

Punch Club

故事背景簡介:
多年前一個風雨交加既晚上,係街邊一角縮埋一舊既你同你兄弟
親眼睇住作為一個拳手既爸爸 比一個紅眼黑衣人槍殺......

多年以後 你決定你亦要走上你爸爸既路---成為一個拳手
你知道你實力越強 就可以挑戰更強既拳手,你亦知道 越大既名氣(好或不好方面) 你就越大機會搵到當年既父仇人......

遊戲性:
只作簡單介紹啦
據我所知遊戲並唔係單一結局
玩家係訓練同比賽之間既事件作出唔同既反應 都會多少影響結局
遊戲都有得較難度 如果只係想體驗劇情or超級輕鬆玩都可以easy mode過

比賽同比賽之間都會一段時間比玩家做訓練
訓練主角Strength(力量), Agility(敏捷), Stamina(體力)
而遊戲其中一個難度就在於每當玩家訓練其中一樣能力 其他個兩樣就會下降
玩家就要按自己理想去build up呢個主角
當時 養成拳手既遊戲理所當然有skill

係對戰過程
玩家就會係每局準備時選擇角色會用既技能
而玩家就可以睇對方既技能同拳賽情況黎揀技能
對戰過程玩家就只可以睇住拳賽自動進行 直至下一回合

個人感想:
我玩過normal前面大部分都唔難 係反而最後既時間係個人能力突破有難度
但build up到理想既拳手同過程中一路透露既真相好吸引人玩落去
當中亦有唔少對其他電影致敬既地方 好理所當然就係有rocky
有唔少都幾有趣

結局好爛
L.A. Noire

L.A. Noire係Rockstar當年用最新技術"MotionScan"既遊戲。
呢隻遊戲都係採用開放式的世界,唯一同GTA唔同的係主角係一位警察。
更加令人覺得更有真實感的係,遊戲入面的地名都係根據現實的地名,好似置身係洛杉磯一樣。

至於故事性方面,遊戲都採用左大量四五十年代的電影劇情同真實的案件做參考,就好似"黑色大理花"等轟動一時的案件。

另外玩家需要操控主角係案發現場進行搜證,每一件證物都對案件的進度大有關連,如果玩家收集不到足夠的證物/證據去,在詢問證人的環節中就會未能真正地盤問出真相,更嚴重的是會阻礙到劇情發展。所以玩家需要好似一名探員細心去搜證。

除左搜證之外,仲要係詢問證人的過程中,分析佢地的證供係真定係假,邢你做的每一個決定都會影響到故事的發展,所以都可以話係"一步一驚心",唔想告錯人,玩家自己就要用心搜證查案啦。

來源:google同自己

呢隻好玩 睇啲人嘅神情真係正
都唔知幾時出2
如果想玩槍game 有multiplayer嘅。有啲咩好玩
最好現代加上多啲真實武器用

《No Man's Sky》自公布及推出都引來極大迴響,早前的延期事件甚至有FANS寫信威脅遊戲快點推出。遊戲剛推出時的同時上線人數最高達12萬,《No Man's Sky》賣點雖然是浩瀚龐大的宇宙,玩家沒有探索完的一日。在遊戲內你不時會遇到外星人,玩家能透過學習詞彙來了解他們的對話。玩家可前往不同的星球去探索新的物種。《No Man's Sky》製作人Sean Murray最初曾表示過遊戲能夠多人連線遊玩。

我見佢不停更新左唔少野,其實好似好玩左
睇下佢加唔加到多人MODE先
heavy rain
呢到有冇人有玩過lost in blue? 當年真係日以繼夜咁玩
記得有集打極唔爆決定唔理女主角走咗
Risk of rain 神作

同意
但玩得難都幾難(其實係我廢)
同人玩反而個fd太勁carry我 我咩都做唔到咁

一陣打埋篇punch club我睇下打唔打篇risk of rain
講到又想開黎打返下

估唔到有人玩。
事關香港ps4好似無得買
同fd玩好開心

RoR解晒人物同啲神器就冇玩lu
但過程真係幾正 有排勁沈迷

btw 聽講no mans sky好似比人屌完之後改得唔錯
利申:冇買冇玩
十卜
空之軌跡😋
lm
Witcher 3
高汁0負皮 留名
好耐冇見過認真post
emily is away too
http://store.steampowered.com/app/523780/Emily_is_Away_Too/
壓倒性好評97%

出左幾日
買之前可以試下上集先
free ,20分鐘only

今集多左好多新野
為左更加似2006年
仲特登整左舊版YOUTUBE FB website出黎http://emilyisaway.com/online/
玩呢伎GAME 諗返起中學時期追女仔
好懷舊

最後拎左bad ending sad左成晚
特登重頭玩過
留名。

最鍾意玩推理遊戲,平時一搵到就唔想訓玩到爆機為止,樓主加油
諗起以前高登有個巴打日日都開post分享flash game
好post留名
正皮
竟然冇人講darksouls同BB
以為一入到黎會見到全部no man sky
好彩係認真post
有冇手機game推介?(20分)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞