遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
其實一隻game個故事有幾重要?

年紀大,根本冇時間同你慢慢代入
特別係個故事好,但係拖,節奏又慢,我覺得作為game黎講係好失敗(好多RPG都係咁)

好重要一樣野,game係買黎玩,唔係睇故仔
一個好故事要presentation做得好,同gameplay完美合一,咁個故事先叫"好", 唔係印堆字出黎,是但搵條on9仔讀個故事出黎就叫好

好簡單, 依家好撚多game鐘意擺lore落index/diary, 搞到內容極之空洞, 為打而打,為死而死; 或者好似destiny咁直情唔擺, 簡直係失敗中既失敗

我鍾意睇故仔喎,不過最好梗係唔好用文字或者讀白去講故事啦
好似last of us咁玩到好投入,好似睇戲咁都好正
巴打分享果陣不如講埋咩平台(ps4/xbox..)
上面隻dungeon of the endless 好似ps4冇?
上面隻dungeon of the endless 好似ps4冇?

冇ps4
高質po 支持

四年前開心版 到而家PS4版 永遠嘅神作

岩岩諗住講,borderlands真係好撚正!!!!
想推薦一隻買斷制online game
elderscrolls online

有深度嘅遊戲
其實一隻game個故事有幾重要?

年紀大,根本冇時間同你慢慢代入
特別係個故事好,但係拖,節奏又慢,我覺得作為game黎講係好失敗(好多RPG都係咁)

好重要一樣野,game係買黎玩,唔係睇故仔
一個好故事要presentation做得好,同gameplay完美合一,咁個故事先叫"好", 唔係印堆字出黎,是但搵條on9仔讀個故事出黎就叫好

好簡單, 依家好撚多game鐘意擺lore落index/diary, 搞到內容極之空洞, 為打而打,為死而死; 或者好似destiny咁直情唔擺, 簡直係失敗中既失敗

好多遊戲都係不斷重複玩法靠故事帶動玩家玩落去
橫向game點少得shovel knight同owlboy
有無巴打玩過lisa 我覺得都幾好玩下
LM
有無OLG推介
有無OLG推介

買斷+dlc 制
商城其他野全部非必要,買會員可以唔買dlc但玩內容
lm
有冇單機雙人遊戲推薦?(ps4分割畫面)
有無OLG推介

買斷+dlc 制

有無中文SER

有一隻小品係local multi-play我心郁郁好耐 但係無online multi令我卻步
不過咁既情況反而fit你

不過我品記得咩名
遊戲一開始你就要serve 食物比隻意粉怪獸
滿足佢既食慾世界就唔會被毀滅
但玩家就失敗左 係失敗之際 就被NPC傳送返以前唔同廚房
就係為左係再次為意粉怪獸作菜既時候可以滿足到佢

玩法好簡單 攞材料 料理 混合料理成品再料理等等
multi play就要求隊友之間合作 係不斷改變緊既廚房環境中煮野食
遊戲人數係1-3名

等我搵返個名再講
我幾鍾意玩 limbo inside 睇嚟呢隻Little Nightmares 都啱我口味

冇ps4

係喎 冇諗過呢樣 下次加返
呢隻得windows xb1 ios 先有

想推薦一隻買斷制online game

等你出POST 我估唔到有人玩呢隻

橫向game點少得shovel knight同owlboy

9年製作 巴打有? 我有啲想買呢隻 但shovel 興趣冇咁大
有無OLG推介

買斷+dlc 制

有無中文SER

我覺得好伏
Ocean horn

有一隻小品係local multi-play我心郁郁好耐 但係無online multi令我卻步

不過我品記得咩名

multi play就要求隊友之間合作 係不斷改變緊既廚房環境中煮野食
遊戲人數係1-3名

等我搵返個名再講

overcooked ? 早排youtube twitch 都有見人玩 好得意

Hitman要講可以講好耐 返到屋企再講
Btw 紅白機 超任講唔講得架

Hitman要講可以講好耐 返到屋企再講
Btw 紅白機 超任講唔講得架

我只會講 正 等你
我唔係樓主 但我都有DD 小品香港冷門game介紹下
遊戲平台: PC(steam), X1android同ios我唔肯定係唔係子公司/賣左版權先出
如果唔係既話我都不作介紹啦

遊戲人數: 1人

One Finger Death Punch

故事無咩好講 直接跳去遊戲性
呢個遊戲就只係用一隻字講 爽快!
你只要需要用left同right click黎攻擊,left click打左面既敵人,right click打右面既敵人

玩家係唔可以移動,咁點樣打交呀?
玩家移動只係可以係敵人進入你既攻擊範圍個時作出攻擊,就會閃過去敵人位置並攻擊
之所以爽快 就係因為大部分敵人都係1 hit死,但係數量係多而密,遊戲過程你就只係不斷左右click 不斷打死對手 絕對係對玩家反應既挑戰!

個人感想:
為左比大家有更多既新鮮感 我都唔講咁多
但係我只係可以講中毒性 上癮性好高
如果唔好彩閣下有少少遊戲強迫症既話 你應該會唔打哂perfect先會肯收手

不過我品記得咩名

遊戲人數係1-3名

等我搵返個名再講

overcooked ? 早排youtube twitch 都有見人玩 好得意

無錯!
好想玩! 但係平時約埋各自係屋企打機都難
點敢埋呢隻game同FD黎玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞