睇晒14+1本金庸小說,你問我答(2)

981 回覆
29 Like 16 Dislike
三版
蕭峰的右掌已跟着擊到,砰的一聲響,重重打中那老僧胸口。那老僧微微一笑,道:“好俊的功夫!降龍十八掌,果然天下第一。這個“夫”字一說出,口中一股鮮血跟著直噴出來。

三版已經唔係天下第一,刪除咗
係似光劍
用內力維持既劍身
.兩人的內力激蕩數招,本參大師心知倘若坐定不動,難以施展劍法上的威力,起身
向左斜行三步,左手小指的內力自左向右斜攻過去。

而且睇唔到
有質而無形,渺不可見。鳩摩智武功精湛,尚可觀察段譽出指的方向,揣測他無形
劍氣的來路
,或側身趨避,或發掌擋架。”
三論應該用唔到,因為佢維持唔到心境
「平民最強」一時間諗唔到,「熱血小人物」聶鉞可爭頭三

聶鉞見胡斐手腕上鮮血迸流,即將傷到筋骨,心想:“胡大哥便犯了彌天大罪,也不能以此卑鄙手段對付。”他對胡斐一直敬仰,這時見此慘狀,又自愧禍出於己,突然伸手抓住鋼盒,手指插入盒縫,用力分扳,盒蓋張開,胡斐雙手登得自由。
便在此時,那為首武官一匕首向他刺去。聶鉞的武功本在此人之上,但雙手尚在鋼盒之中,竟無法閃避,“啊”的一聲慘呼,匕首入胸,立時斃命。
俞蓮舟有太極拳,其實都唔係好算平民
反而我欣賞左冷禪,佢做真小人要復興嵩山,
係五岳失傳精妙劍招既情況下,都可以改良嵩山劍法,實力接近武當掌門
仲陰到任我行。真係平民奮鬥既典範
有冇睇YouTube 浪客行
佢講啲嘢亂咁嚟
仲同原着有衝突
懷疑佢仲未睇晒或者睇唔熟走出來講
咁有冇啲講武俠嘅youtuber推薦
咁多本加埋有幾多個逗號
左冷禪呢條友直頭可以開部小說比佢做主角啦
嵩山派呢啲本身三四流門派 比佢搞到做埋五岳劍派第一 練嵩山派呢啲武功都可以練到做一流高手 真係
俠客行幾正
個人覺得天龍八部係top3之作
飛狐、書劍算唔算長篇?
主角計倚天張翠山都悲劇
狄雲
斷手指坐監戴綠帽斷腿穿琵琶骨
個人金庸top3
笑傲>天龍>俠客
反而我覺得一開波唔好睇射雕 前期好悶
我比較建議先睇笑傲 天龍或者跳級睇神雕
連城訣有20萬字
少過佢嘅係短篇多過佢係長篇
同好喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞