睇晒14+1本金庸小說,你問我答(2)

981 回覆
29 Like 16 Dislike
用慣用手換奇遇?
自認不如個陣佢地接觸到九陰未?
嗰陣時已經係二次華山論劍打完
洪七公靠九陰療傷都自認不如
倚天四女最鍾意邊個?

接唔接受到黃蓉由射雕到神雕既變化
楊過單手應該舉得起人地隻手先舉得起既啞鈴
但佢有冇資格玩
咁南帝呢?
一陽指+先天功+九陰總綱
本身佢有古墓招式同打狗棒法
呢啲係要靠雙手嘅技巧
如果佢冇斷手就係技巧類人物同黃藥師相似
但係明顯佢喺書中嘅進步唔能夠令佢成為五絕
所以佢就要靠技巧嘅話最多同黃蓉同級
佢係斷手之後被迫放棄技巧轉用大開大合嘅招式
以剛強內力成為五絕
三次華山論劍一燈大師都自認尚欠周伯通三分
而周伯通自認不如王重陽
九陰都唔屈
用乾坤大挪移先屈
諗到鵰兄喺場邊望住自己選手舉重個樣
睇完條戰力list想問一下樓主對林朝英同張三丰既250戰力差距係基於d咩?
真係「論」劍
唔駁了
但係其他四絕都自認不如喎
伸臂摟住神雕脖子,與它親熱了一陣,這才出洞。他生平除與小龍女相互依戀之外,只與黃藥師、程英、陸無雙結交,此番又識了一個公孫綠萼,也算是紅顏知己,此外並無友好,這時與神雕相遇,雖一人一禽,並肩誅蟒之後,竟十分投緣,出洞後頗為依依不舍,走幾步便回頭一望。他每一回頭,神雕總是啼鳴一聲相答,雖相隔十數丈外,在黑暗中神雕仍瞧得清清楚楚,見楊過一回頭便答以一啼鳴,無一或爽。
可唔可以排埋西毒、北丐、郭襄?
郭靖高過周伯通係咩原因?
李莫愁係咪太低?書有講過佢不下於梅超風,我認為應該係黃蓉同瑛姑之間。
史火龍得十二掌會勁過耶律齊?
楊過認為李莫愁朱子柳實力相若
史火龍令到成昆吐血重傷,雖然實力不及但係唔會差太大
周伯通識嘅郭靖都識
而郭靖正值壯年功夫發揮最大
點睇劍神卓不凡
第一本唔睇書劍嘅話之後睇未必頂得順
同慕容復同等級
慕容復自認萬仙大會有人同佢同等
其實我真係好憎林平之 條仆街仔為咗得岳不群歡心 一開始唔鍾意岳靈珊但照溝都算 屌你令狐沖同小師妺天作之合 只係令狐沖冇及時表達心意啫
林平之勾二嫂 + 心機男 抵佢咁嘅結局啦

利申:好鍾意令狐沖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞