我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
唔使對唔住 我地都冇心機
新讀者留名支持
留名
好好睇
😳😳好好睇等你出post
我用枕頭蓋住塊面再大叫。

整理一下,我對小璇有好感,係唔知拍唔拍拖好。

我想繼續同小璇有聯繫,但我哋唔拍拖嘅話就乜都冇。

有答案嘅話其實我就唔使咁煩。

小璇仲係上線中,佢而家係咪mon住我?

小璇typing……

小璇:你係咪唔想同我出去呀?👉🏻👈🏻

我都唔知。

小璇:定係你唔想見到我?

絕對唔係。

我:兩樣唔係呀。聽日1點旺中等,好唔好?

小璇:好!食唔食埋中午飯?

我:係旺中掃街?

小璇:好!!

小璇:聽日見!

我:我瞓啦,你都早啲瞓啦。

send完呢個message之後,我就將部電話扔埋一邊,繼續諗嘢。

俗語有話攝高枕頭諗清楚,其實呢樣嘢係唔啱㗎。攝高完枕頭我就好快瞓着咗,所以我乜都無諗到。
中午出三篇左右
好好睇 加油出多啲!😭
作者P,樓上仲要不推文
第二朝我瞓到十一點左右就醒,set好個頭換好衫我正打算12點出門嘅時候,我電話響起了。

係小璇打嚟。

「喂,我哋唔係約1點咩?」

佢突然打嚟,我以為我遲到俾佢催。

「係1點呀,我係想問你會唔會想同我一齊坐車出去呀?我驚你已經出咗門口。」

「可以呀?我哋係邊到等?」

「我已經係你樓下啦。」

「你又知我住邊嘅?」

「呀……之前幫教練整理球員資料時見到……你準備好就落嚟啦,陣間見啦!」

小璇用超快嘅語速講完就cut咗線。

我出門嘅時候,閂門同鎖門都特別細力,好似好驚俾阿敏聽到。

落到樓下,推開大堂大門之後,我就見到小璇企咗係到等我。

小璇佢今日着住一件白色連身百褶裙,長度去到膝頭左右,再對落有黑絲,上身仲有一件薄薄地紅色冷衫外套。

佢見到我就好細幅度咁搖佢手板同我say hi。

呢個女仔其實幾可愛。

「等咗好耐呀?」

「唔係呀,我啱啱到咋!」

deadair咗幾秒,我就話:「不如行囉?」
個故事係講緊之前?
係。

故事開頭係中五,之後倒敍,依家講到中四
多謝樓主分享一個咁pure嘅故事。人大左,經歷過啲好可悲嘅關係,對於一段純真嘅戀情幾乎無曬期望,就算知道無可能,但透過呢個古都叫做有啲想象空間。加油啊樓主!
我覺得快d返返去開頭會好d
差唔多,下一章尾就係
Push
陽光或許會在不久的將來被陰影段過來籠罩,變得肢離破碎。

樓主寫得好好,所以由頭再睇多次

但呢到係咪應該支離破碎?
「等陣……」小璇講完就係書包拎咗個飯盒出嚟:「我整咗啲三文治俾你食,你可唔可以試下?」

「好好食咁。」我拎起一舊食,係蛋治,加咗沙律醬。

「好唔好食呀?」小璇緊張咁問。

「好好味呀!好似出面餐廳整咁。」

「你好誇張呀,不過多謝你。」

小璇拎張紙巾幫我抹手,佢塊面紅著咁抹。佢應該唔習慣咁樣同男仔接觸,據我所知佢之前未拍過拖。

怕怕羞羞都要做,因為呢個女仔鐘意我,但我就仲未有答覆俾佢。

佢抬起頭幫住我講:「係你俾答覆我之前我會更加主動。」

佢堅定而純粹嘅眼神令我有啲心動,隔住紙巾,我仲感受到佢手心嘅溫度。

佢應該好痛苦,唔知眼前呢個人俾唔俾到佢想要嘅答案佢,但佢都向前邁進,即使要做佢平時唔會做嘅事。

小璇下定咗決心要前進,我都唔能夠猶豫咁耐。
「我會盡快答你。」我講。

「多謝……」小璇都仲係怕怕羞羞。

「去坐狗鐵囉?」

「不如坐巴士?」

「但係巴士會兜好遠路喎。」

「唔緊要,我想同你坐巴士。」

就係咁,我同小璇就去咗坐巴士。

我哋係上層尾二個行坐低,佢坐窗口位。

坐低之後,佢就拎咗個藍芽耳機出嚟,俾咗其中一邊叫我戴住。

「我哋一齊睇片呀。」

佢開咗條Youtube小薯茄嘅冰戲富嚟睇,嗰集係玩辣手同接住。

簡單啲來講,個遊戲就係其中一方講「接住」另一方就要接着對方拋出嚟嘅嘢。如果講「辣手」對方就要立刻放低手上嘅嘢。

睇咗三分一,小璇問:「我哋都玩呢個遊戲好唔好呀?」

「但唔好玩食物得唔得?」

「當然啦。」小璇吸一口氣再講:「接住。」

小璇打側將個頭挨落我膊頭。

卟通。

小璇再講:「我話咗會主動。」

佢挨住我,我兩靜靜咁睇住冰戲富。
你啱
my bad,多謝指教
留名!!
仲有個位係呀敏病果陣晚餐打左做夜餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞