我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
「快啲過嚟啦,再唔食就凍啦。」

阿敏無應我,佢個身開始有啲震。

「你做咩呀唔舒服?」我又再問佢。

阿敏都係無應我,佢低着頭咁行去飯枱,然後突然攬住我。

「……」我唔知點樣反應好,所以我冇出聲。

「我再問你一次,你係咪鍾意小璇。」

阿敏個頭啱啱好喺我心口,佢講嘢時呼出嘅空氣都噴咗喺我心口。

我好似感受到佢嘅氣息,好近。

同埋我感受到佢個胸,雖然唔應該係呢個時候諗呢啲嘢,但真係唔係太細。

「都話有少少。」

我都係照直答佢,佢個人震咗一下。

「咁你想唔想拍拖。」

阿敏伏係我心口繼續問。

「想嘅……」

我隻手都唔知擺係邊度好,我依家雙手舉高,成個動作好奇怪。

「咁其實你應該有答案。」

阿敏講完就推開我,再話:「我冇事啦,我哋食飯先啦!」

佢笑住咁叫我食飯,但係佢眼角好似有粒水珠。

阿敏就返入廚房,𢳂起啲意粉。
好睇嘅幫手俾個正評同推post
好睇,好真,真人真事?
之後阿敏又正常返,同我講佢啲八婆friends點點點,料理學會啲嘢又點點點。

雖然好正常咁講嘢,但又有種講唔出嘅突兀。

不過我估唔到佢原來唔鍾意小璇,啲女人嘅關係真係好麻煩。

佢攬住我嘅時候我都嚇咗一跳,好地地傾傾吓嘢點解要攬住講?

但老實講,俾佢攬住幾時候其實幾開心,有種安心感。

話說,我未買聖誕禮物俾阿敏。

「阿敏,你有冇聖誕禮物想要?」

我冇專心聽佢講八婆嘢,唔知道佢講到邊,又唔知佢要講幾耐,索性直接打斷佢。

「咁好死!係咪有蠱惑!」阿敏用手指公鑽住我太陽穴。

「好痛⋯⋯咁我頭先激嬲你咋嘛,當買俾你賠罪啦!」

「我邊有嬲呀!」佢再用多啲力鑽我個頭。

啲女人真係好麻煩⋯⋯

「無嬲無嬲,係我想送嘢俾你啦,得未呀呀呀呀呀呀!」

阿敏嘴角向上翹,偷偷地笑,再講:「係你要送嘢俾我嫁咋!」

洗完碗之後阿敏就話今日累,要返屋企先。

臨走前,佢威脅我咁講:「一定要揀份好禮物呀!」
講故台嚟講呢到算多負評

點解會咁
唔緊要啦我哋支持你㗎
支持

好睇
好睇 支持
我一直追緊,樓主唔好放棄
支持
女仔係咪唔知,男仔其實真係好難分得清愛同鐘意

其實男仔好多時真係想有純友情,但點解最後一定要做出選揀

不過今次阿敏又衰既,應該問埋,咁我呢!?
不過我中學上唔到天台
新讀者Lm
btw樓主唔好棄故
請唔好quote文
時間啱啱好過咗12點,平安夜。

電話收到whatsapp,震咗一下,係小璇。我仲以為佢會尷尬到唔敢搵我。

小璇:平安夜快樂!

我:你都係!平安夜快樂!

小璇:多謝!XD

小璇:唔係喎,你聽日有咩做呀?

我:聽日要出街買啲嘢呀。

小璇:買咩呀?聖誕禮物?

小璇:自己一個行?

我:自己去買聖誕禮物俾朋友呀。

之後小璇typing咗成5分鐘都未send到句嘢俾我。

小璇:不如我一齊去?我可以幫下眼喎!

一個啱啱同我表完白,我又無應承佢嘅女仔約我出街。

我輾轉反側,望住天花板講:「去唔去好呢……」

我諗起阿敏頭先話我已經有答案,我又望住小璇嘅whatsapp係keep住上線中。

阿敏點解要攬住我?唔通佢都鐘意我。

「無可能。」

我諗到講埋出口。阿敏無理由鐘意我,我哋只係由細玩到大嘅關係。

有時我係會用咸濕仔嘅眼光望佢,靚女加有啲身材,邊個唔鐘意?

但我對佢嘅應該唔係愛情,咁佢對我嘅應該唔會係。

但阿敏話我有答案呀……

其實邊到有?
今日完,祝香港人平安
已經平安唔到
RIP烈士
支持

RIP
留名
對唔住咁多位,今日想休息一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞