我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
Push
Push
好煩啲人三心兩意
賤得徹底就ok
Push
push
Pushhhh
Push
加油呀大家
Push
早晨
push
push
IOOI
Push
作者的話

各位讀者大家好呀,呢次係我第一次喺連登連載故事,有好多地方都未必寫得太好,敬請見諒。 好多謝各路英雄喺連載期間嘅支持,開頭寫嘅時候好驚自己會堅持唔到寫落去,但係不經不覺已經寫到收尾嘅部份。敬請大家期待接落嚟嘅故事。

雖然大家成日屌鳩男主角,但係其實現實世界入邊有好撚多呢啲仆街仔,有閪就屌呢個心態嘅人多不勝數,呢啲人屌完之後往往都會用性開放來做藉口,去掩飾自己唔可以專心一意去愛一個人嘅事實。又或者佢哋會話性同愛係分開,分開去做藉口。當然我唔排除有啲人係可以性同愛係可以分開,但係更多嘅人只係貪圖一時嘅快感,而傷害咗另一個人對佢嘅信任。我有時覺得呢啲破壞信任嘅人唔好話愛情,連友情都唔值得擁有,因為不論愛情同埋友情嘅本質都係人同人嘅關係,你今日可以背棄一個人對你嘅信任,聽日就係另一個人。可能係我保守,但係我真係接受唔到出軌呢件事。

我自己都遇過啲朋友係可以原諒另一半出軌,佢哋依家仲好幸福快樂咁一齊,但係我就冇勇氣問佢哋係咪仲有條刺係心入邊。想寫呢個本事嘅原因就係因為出軌嘅朋友。呢個世界唔係非黑即白,有啲人就算彼此傷害過對方都可以繼續一齊走落去,我唯一諗到嘅解釋就係死心塌地嘅愛。

點都好,希望大家繼續支持呢個故仔同埋我以後嘅作品(如有)。同埋最重要嘅一點,樓主真係唔係主角嚟,大家可以唔使再問。本故事真係全屬虛構。

正評!推post!
唔知點解硬係覺得樓主係傻仔賢
樓主比人素股
【第九章 告白】

阿敏得返一個月多啲就要走,同小璇分手,就算同阿敏一齊,我哋可以一齊嘅時間都唔多。

但係,我要同佢認真咁表白再一齊。

我哋都知道大家鐘意對方,佢一直唔同我一齊嘅最大原因已經消失,大概只要我花啲心思去表白佢就會接受我。

返到hall,傻仔腎咁啱係到。

「我同小璇分咗手。」我同打緊LOL嘅佢講。

「吓屌!」傻仔腎聽到就嚇咗一個大跳,大大力打咗落個鍵盤到。

「我要同阿敏表白再同佢一齊。」我再講

佢立刻棄game,跳上床望住我然後大叫:「共產黨打到嚟啦,香港九龍新界無得避!」

「屌你。」我一腳踩落佢春袋。

「好撚痛呀師傅!」傻仔腎大叫。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞