我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
越睇越係我EX
睇埋發老脾個Part直程一樣
真啊
個時我都唔L明,呢個唔屌就唔愛既結論點出黎
最後你屌左!?

我個個應該睇穿我同男主一樣,唔知叫唔叫真心鐘意
因為又係女表白既,我又唔算唔鐘意但又未到好愛,又唔想推,所以一齊
身邊個個又覺得唔夾
傾掂數
今日目標係四篇
當晚佢whatsapp話不如分開冷靜下,即係分手,我覆咗佢好就無再搵佢。

出乎意料地我竟然會心痛,我以前都唔知原來人真係唔開心嘅時候係真係會心痛。

小璇話曬都伴我走過咗半年時光,佢作為我嘅引路人帶咗好多嘢俾我,令我見識多好多。

因為佢,我唔再困係狹窄嘅單位入面。

因為佢,我第一次確切咁感受到俾人鐘意。

因為佢,我做咗好多以前無諗過嘅嘗試。

或許就係呢半年時間入面,我慢慢累積咗對小璇嘅愛意。

唔識愛人嘅我開始感受到鐘意呢種感覺,但就係呢個時候我失去了。

小璇係第一個打開我嘅心嘅人,佢打開我嘅心令我感受到乜嘢去愛,佢令我嘗試去愛佢,即使步伐好慢,但我都開始改變。
我哋去拍拖,佢帶我睇戲、掃街、攀石等等,一切都係我未見過嘅世界。

小璇唔介意幫貧窮嘅我比錢去做呢一切,而我係呢半年就係一個食軟飯嘅賤男。

以前唔能夠理解他人感受嘅我,係同小璇一齊之後越嚟越來感情變化。

繽紛燦爛嘅新世界,其中心就係小璇。

但係我嘅步伐始終太慢,我鐘意佢嘅速度趕唔上佢對我嘅渴求。

呢一刻我心痛,或者我比我想像中已經更喜歡小璇。

但我已經傷害咗佢。

我想補償佢,但我或者只會再傷害佢。

唔觸碰佢嘅肉體除咗保護佢更係保護我,對我嚟講係一個心理防線,係保護我自己唔好去失去最後嘅底線。就係因為我比起小璇更愛自己。

最終,我仍然係不懂愛人。
溝翻呀敏
唔扑住都係錯
當晚食飯,我同阿敏講咗我同小璇嘈交,非常details咁講。

阿敏話係我唔啱,叫我聽朝陪佢去買餸,佢要慢慢教訓我。

結果佢一晚我哋冇搵過對方。
-----------
我係小璇,我同我男朋友樂仔拍拖半年,但佢半年都冇諗過同我做愛。

或者有人會覺得奇怪,點解一個女仔會咁主動講性。

係咪因為我性慾大?

我可以好肯定咁講,唔係。

只係身邊嘅每一對情侶,拍拖一兩個月就做愛。但係我就半年乜都無做過,樂仔連摸我都無。

依家嘅中學生對性係咁開放㗎啦,對於我哋嚟講,性唔係乜嘢禁忌。

所以,就我而言,破處對我嚟講唔係咁大心理關口。

處唔處女,處係咪俾老公,對我哋呢個世代嚟講其實唔係咁重要。

或者咁講,我哋對性嘅接受程度俾上一代高好多。

性對我哋嚟講,除咗係一鐘享受,亦係一種表達愛嘅方式。

返去個主題,我一直都未感覺到樂仔好鐘意我。

一個青春期同我交往緊嘅男仔,竟然對我完全無性嘅興趣,佢係鐘意我嘅點會唔出手?

我未聽過有一對拍拖超過三個月嘅情侶係冇做愛嘅,最少同級嘅未聽過。

我知道樂仔一開始唔係太鐘意我,我哋半推半就先係埋一齊。

但就算唔係太鐘意,如果對我有啲感覺,佢點會唔想同我做?

就算一開始唔係太鐘意,隨時間過去,點解 半年後都可以好似對我完全無性慾?

佢係咪已經唔愛我?

定係佢由一開始只係唔小心答應咗同我一齊,而依家已經唔鐘意我,所以佢先唔出手?

無論係邊種理由都好,佢唔掂我係事實。

我好驚佢唔愛我。

做咗愛唔代表愛,但唔做就一定代表佢對我冇feel。

所以,樂仔,可唔可以俾我知你愛我?
-----------
呀敏教樂文咩叫做愛
溝反阿敏啦
小璇啲價值觀扭曲晒
第二朝同阿敏買完餸之後,就見到天文台掛颱風,我即刻打俾老媽子驚佢返唔切嚟。

「老媽子,打風呀,快啲返屋企啦。」

「一早知啦!我去咗陳師奶到打牌啦!聽日先返㗎啦!晚飯你同阿敏兩個食啦!」

老媽子講完就秒速cut我線。

「阿敏,我老媽子今晚唔返嚟,得我哋兩個食咋。」

「係嘅。」

之後阿敏就專心煮飯,我就係到玩手機,出面就橫風橫雨。

我睇住小璇嘅whatsapp 顯示上線中,唔知佢屋企嗰邊係咪都係咁大雨。

呢個同我交往半年嘅女仔,我哋第一次冷戰,我忐忑不安,好想搵佢但又唔想做主動嗰個。

佢竟然typing,但好快就變返上線中,又變返typing。
已經拍拖半年,我都未能夠全心全意去鍾意呢個女仔,或者我哋係時候分開,從一開始我哋根本唔應該一齊。

無論如何我已經傷害咗佢,我而家可以做嘅只係止蝕。

但係我都開始鍾意小璇,依依不捨嘅感覺湧上心頭。

或者我同一開始一樣,只係鍾意佢鍾意我。

小璇帶俾我嘅景色絕對係真實,佢帶我發掘世界嘅悸動至今仍繞梁係我心中。

雖然我知道我自己唔係全心全意去鍾意佢,但係我對佢嘅鍾意絕對係想交往嘅鍾意。

佢給予我心靈上滿足,但我又有冇比到心靈嘅滿足佢?我唔能夠令佢感受到愛,或者我對佢嘅愛未夠深。

佢甚至因為我心靈上俾唔到滿足佢,而期盼喺肉體上攞到一絲滿足。

分唔分手,this is the question。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞