我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
「得啦叻啦!多謝你!」阿敏用銀包邊拍打我心口邊講。

阿敏再講:「你等我一陣,我返屋企拎啲嘢。」

阿敏返完屋企再過返我屋企,佢俾咗個盒仔我:「呢個盒仔銀包嚟,有插卡位,又可以向橫打開佢再用佢個夾仔夾現金,細細個好方便你!同埋佢係你鐘意嘅深藍色!雖然唔係手整,但係都送俾你!你個銀包用咗好多年啦!換咗佢啦!」

阿敏一輪咀咁講完就將個銀包卡盒塞俾我,我打開睇一睇:「多謝你!估唔到我哋都會送銀包俾大家。哈哈!」

然後我哋就一到炸雞一到睇電視,去到10點幾我老媽子返嚟,阿敏就走啦。

小璇突然打個電話嚟,我無接到再text佢。
食完飯再出一兩篇
男豬收皮啦
扮嘢唔識揀收晒兩家茶禮

呀! 睇大叔的愛男豬又係攞盡兩家著數
我:做咩?

小璇:你唔方便聽電話?

小璇:我想去食糖水,你會唔會想一齊去呀?

我:你突然打嚟我嚇親姐。你想去邊到食?我可以出去呀。

小璇:去富康糖水鋪好唔好?老細個仔好慘,俾人拉咗。

我:無問題呀,嗰到等?

小璇:好啊!我坐uber出嚟,10分鐘後到!

我:咁我依家行過去,陣間見。

小璇真係有錢,uber明明都唔平,可以話坐就坐。

我笠件風褸就出咗去,行到富康間糖水鋪我就坐底咗等小璇。

小璇好快就到咗。

「你等咗好耐呀?」

小璇仲係著緊今朝套衫。

「我啱啱到咋。」

可能小璇見我打量佢,發現咗佢無換衫,佢解釋:「我同你邊完嘢我就去咗同屋企人食飯,依都完就直接嚟搵樂仔你啦。」

「做乜……無嘢啦,坐低食糖水先啦。」

本來我想問點解佢要咁辛苦走嚟走去,不過我知答案,就係佢鐘意我。

愛,原來在我觸手可及嘅地方。

間糖水舖生意好好,我哋好快食完就走咗。
呢間係富康嘅糖水鋪大家要多多幫襯

今日出咗好多文,休息一下

今晚有力再出,做唔到出文機器
快d轉返起阿做到啦
會唔會有角色示意圖
我陪小璇行返屋低,原來佢住天晉,唔怪得咁有錢。

我哋沿住將軍澳海旁行,聖誕節嘅海旁有好多情侶係到kiss,小璇尷尷尬尬咁唔知望邊好,但佢又係咁用手指撩我掌心,過多陣佢就主動拖住我。

行到一個無人嘅避雨亭,小璇話不如坐一陣,我又無乜所謂咪坐下。

小璇坐低之後係個袋到拎咗舊嘢出嚟:「送俾你㗎,係聖誕禮物,不過唔知你鐘唔鐘意。」

一個正方型嘅盒仔,有好靚嘅色紙包住。

「咩嚟㗎?可唔可以依家拆開佢?」我搖下個盒聽下佢係咩嚟。

「可以呀。但係我唔知你鐘意啲咩,所以⋯⋯」小璇好無自信咁講。

我慢慢拆開包裝紙,係一隻手錶。牌子我唔講啦,但呢隻膠錶對中學生嚟講算係有啲貴。

「呢隻錶幾貴㗎喎,你送啲咁貴嘅嘢俾我,我有啲唔好意思喎。」

「我爸爸做手錶公司㗎,所以呢隻錶係因街價嘅一半買返嚟,同你個月亮球差唔多價錢咋。」

小璇慌張地解釋,佢再講:「你試下戴呀。」

我戴起呢隻黑色嘅手錶係我左手,好靚。
敏大波啲,就揀敏,簡單
正評上到100就再加速
我淨係想睇阿敏比mk糟蹋
我份人好簡單
C 傻仔腎
小璇正D
青梅竹馬
加速
Lm
有前設仲問

BTW 青梅竹馬
Push
幾時有甜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞