我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
文呢
星期三,又到咗返中學教補習嘅日子,好彩蝦滑係到,我有事要拜託作。

「靚女,有嘢樣要你幫手。」落堂後,我行過去蝦滑身邊聊佢講嘢。

「我唔賣身架!」蝦滑嚇到雙手抱胸,佢唔係真係以為我睇中佢呀?

「每個人心中都有個價。」講完我就拎咗幾張紙幣出嚟,佢咁諗我就咁玩。

蝦滑見到就吞吞口水,我再講:「有冇得傾傾佢?」

蝦滑拎走啲錢再講:「淨係一次架咋⋯⋯」

蝦滑收到錢,我就將計劃講俾佢聽:「是咁的⋯⋯⋯」

講完之後蝦滑就即刻鬆咗口氣,佢拍曬心口咁講:「無問題!實幫你。」

有蝦滑幫手,表白計劃嘅其中一樣事前準備已經搞掂。

同蝦滑分開之後,小璇竟然係學校門口等我。

唔係咁開心呀?

出門口吧路得一條,既然無得避我就唯有頂硬上。

「你想點?」我先拔頭籌俾個下馬威小璇。

「我哋去食晚飯囉。」小璇好自然咁去我身邊再拖住我,就好似乜事都無發生過。

我一手fing開佢再講:「我哋分咗手。」

我已經下定咗決心,我唔會心軟,當係為咗小璇同阿敏,我唔想再傷害人。

所以,唔好令我動搖。

「我哋真係唔可以再一齊?」小璇低頭開始抽泣。

「係。」

係呀。

「個女仔真係咁好咩?!」小璇聲嘶力竭咁叫出心底話。

「係。」

阿敏真係好好。

「我有咩比唔上佢呀!我唔明點解你要拋棄我呀!」歇斯底里嘅小璇已經係崩潰邊緣。

「總之,對唔住。」唔想同小璇糾纏嘅我無答佢問題直接走咗去。

再傾落去嘅話,我可能又會心軟。

所以我迫自己走。

小璇拉住我隻手:「點解呀?求下你再俾次機會我⋯⋯」

雖然好想問點解佢對我咁執著,但係我唔想再同小璇有交流。或者為咗同的斷絕來往,我選擇盡量唔同作傾偈,唔係嘅話我可能又會心軟。

再一次,我甩開小璇隻手然後急腳走咗去。

再次將小璇拋棄,為咗另一個人。

希望唔會再有新嘅一次。

對唔住。
推!
摩牙
唉 小璇呀
推爆1001
一上嚟就有文 開心
睇到好sad
push
新讀者push
準備新post
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞