我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
催眠咗自己咁耐話鐘意小璇都洗唔到自己腦,睇嚟我真係鐘意唔到小璇。

就係因為玩厭咗,所以我依家想返去我最屬識嘅人嘅身邊?

好撚賤。

但係以自己為先又有乜錯?

就算我唔想承認,我依家係有啲想同阿敏一齊之後同小璇分手,無縫銜接。

我嘅感情嘢玩完個ocamp再算,我依家好似個毒撚咁,見到女就不停FF。

呢一刻就唔好再諗啦。

我同阿敏係hall can食完早餐就出返門口等其他組員,大家第一次見面時完全係尷尬大會,除咗組爸媽講嘢同試圖令大家講嘢外,組仔女們都唔係好出聲。

等齊人之後我哋組就跟隨組爸媽嘅腳步,成個鴨仔團咁行去體育館。

入到去有好多組,每組都有自己圍咗個圈。

呢組嚟齊之後,MC就叫大家坐底一齊玩ice-breaking遊戲,認識下身邊嘅組員。
「我叫樂文,大家可以叫我Lokman。」

我自我介紹完之後阿敏就細細聲吱咗出嚟,好似想恥笑我。

我用手肘撞一攞佢,佢就細細聲講:「你以為你Mirror咩,Lokman。」

「你唔滿意咪同我老媽子講。」

係我哋細細聲打鬧嘅時候原來成組人都望實我哋。

阿敏意識到之後就咳咗一聲再講:「我叫Sabrina。」

「哈!」今次到我忍唔住笑出嚟,我立刻引嚟咗成組人嘅目光。

阿敏無理到我之後繼續講:「Year one文學院,大家多多指教。」

之後下個人又繼續自我介紹。
我哋輪流自我介紹完就開始玩下啲組內小遊戲,然後就係每組派代表出去玩遊戲。

細節無乜特別,都係大家嘻嘻哈哈就玩完。最特別嘅就係好多青春嘅腳睇。

我本身以為有得玩下毛毛蟲呢啲淫game同啲女有下身體接觸,點知大家都好避忌有異性嘅身體接觸。

明明上網話ocamp好多淫game,點知大家都好守規矩,無毛手毛腳。無得玩淫game,ocamp仲有咩意尊?晒咗我三舊水camp fee啦,希望之後嘅遊戲生生性性,唔好浪費我啲錢。

可惜事與願違,晚上嘅貧富宴就好似食垃圾咁,阿敏煮嘅嘢好食好多倍。

最有睇頭嘅就係練習camp fire。

全個hall嘅人就聚埋一齊圍兩個圈,內圈就老鬼傾,外圈就新鮮人企。

外圈嘅新鮮人通常都係同自己嘅組爸媽面對面企。

另外有個大台俾莊員企上去教freshmen跳campfire。

「十字步呀十字步⋯⋯」

台上嘅莊員一到講一到示範,本身識跳嘅老鬼又跟住跳,而唔識跳嘅freshmen就跟住內圈嘅組爸媽跳,但個個都唔係好跟到。
「傻仔。」阿敏見到我手腳唔協調就篤我條腰笑我。

「之後就同你左面嘅朋被翹手轉圈。」

我同阿敏就手翹手咁轉,為咗報仇我就加速旋轉速度。

「停呀!暈啦我!」

我緊係唔理佢再轉快啲,直到首歌停先停。

「頂你⋯⋯呼呼⋯⋯」阿敏暈到喘曬氣咁坐係地下。

「頭先仲話我手腳唔協調,你睇下你!」

我哋講講下,下一首歌又開始。

浪花一朵朵。

「我們一齊手牽手⋯⋯啦啦啦啦啦啦」

歌詞去到呢個位,我左手拖住阿敏,右手拖住同組另一個男仔,重覆咁隨著歌詞嘅「啦啦啦⋯⋯」向左同向右下。

阿敏隻手都仲係咁纖細,都係咁滑。

然後,戀愛Ing。

呢首歌嘅最後,我同阿敏整咗個大心。
完咗camp fire之後,我哋就返房沖涼再去組爸間房玩房game。組爸室友係另一組嘅組爸,所以佢室友唔係到,我哋就霸埋令一張床。而佢間房嘅地下都鋪咗地膠俾大家坐。

我去到組爸間房嘅時候就見到阿敏已經換咗訓覺衫坐咗係組爸張床,佢隔離仲有個四眼仔坐咗係到同佢傾計。

我坐埋去就聽佢哋講乜。

「我都係文學院架,之後一齊去上堂啦。」

「有機會先啦。」阿敏唔係好理佢,不停係到玩ig。

「我都有ig喎,不如我都互follow啦。」

「陣間先啦,齊人之後全部人交換ig。」

我whatsapp阿敏。

我:「隻狗公想埋你身喎。」

阿敏:「佢咁柒,我唔想俾ig佢囉。」

我:「幫你趕走佢?」

阿敏:「唔洗啦,其他人都就嚟到。」

之後,其他組員都陸陸續續嚟到。

首先,所有女仔都係著短褲仔,露曬成條腿出嚟。佢哋身上仲有沖完涼嘅香味,對男人嚟講真係非常提神。
組媽見齊人就話開始玩啲房game,first impression、Psychologist、新估領袖等等。

係準備first impression嘅時候,男同女係分開兩間房玩。

係得返男仔嘅房入面,組爸就拍拍我膊頭:「Lokman,Sabrina就嚟俾你溝到啦!」

「吓?」

頭先撩阿敏條狗公插咀:「你今日係咁同佢傾計喎!」

原來講緊阿敏,一時唔記我佢叫Sabrina。我拗拗頭再講:「我同佢本身識嘅。我對佢無嘢㗎。」

狗公安心啲又講:「咁都好啲。」

「我就唔建議你哋溝佢,會死得好慘。同埋佢唔會對你哋有興趣㗎啦,呢條女癲㗎。」

「你好了解佢咁喎!你係咪都溝過佢?有啦,佢咁靚女,你點會唔溝下佢。」組爸係啲好多口水嘅類型,一口氣講過不停。

「係囉,阿敏咁正,你唔好話無溝過!」隻狗公好緊張咁講。

我未開始溝佢就完結咗啦,我同佢上過床咋。

我當然唔會咁講啦:「真係無溝過。我同佢friend底咋,你哋唔洗諗住溝佢啦,佢真係好麻煩。同埋我有女朋友架啦。」

組爸好似搶答咁出咀:「有女朋友都唔影響你係hall玩嘅,大把人都hall一件出面一件。」

「咁你唔好埋佢身啦!你唔溝我溝啦!」隻狗公睇嚟真係睇中咗阿敏。
本來我想屌鳩條狗公,但阿敏對佢都有明顯嘅厭惡,所以我就忍忍口算。

之後因為要玩遊戲我哋就無傾落去,走返去同啲女仔會合。

玩完一輪之後,組爸媽就話聽日要city hunt,叫我哋返去瞓,聽日先再玩。

我返到房就即係攤上床,傻仔腎已經瞓到死豬咁。

我同小璇講聲早抖就準備瞓。

呢句早抖,係我全日以嚟send俾小璇唯一嘅whatsapp。

「叮。」

我收到阿敏嘅message。
未夠200都加更,因為聽日又要返工做老細嘅奴隸
我收到阿敏嘅message。

阿敏:「我入唔返間房呀。」

我:「搞咩呀。」

阿敏:「我roommate組媽嚟,佢借咗間房嚟玩game,但係依家都仲未玩完。」

我:「一係你搵我哋組媽,去佢到瞓?」

阿敏:「都唔熟。」

我:「咁一係你過嚟我到啦,你瞓床我瞓地下。」

阿敏:「你roommate會唔會介意㗎?」

我:「足球隊個傻仔腎係我roommate呀!佢已經瞓到死豬咁,你放心過嚟啦。」

阿敏:「好啦,我依家嚟。」

阿敏攝手攝腳咁入我間房,佢好驚會嘈醒傻仔腎。

「你訓床,我坐地下瞓。」我講。
阿敏無啦啦打我:「作死你呀咁大聲!嘈醒人呀!」

我望望傻仔腎再講:「幾嘈你都唔會嘈得醒佢。」

阿敏嘆口氣就入瞓上床:「唔理你,瞓。」

我坐係地下試下瞓,我有諗過阿敏會叫我上去一齊瞓,點知無。

我突然感覺到佢摸我個頭,佢細細聲咁講:「真係好耐無。」

無?無啲乜?阿敏無講清楚。

阿敏之後就打側身面向我。

「喂。」阿敏細細聲講。

「點?」

「俾隻手我呀。」黑暗中我哋對望,好耐都無望過佢隻眼。

「吓?」

雖然我吓咗出聲,但我都照俾隻手佢。

阿敏用雙手包裹住我手掌:「對唔住。同埋多謝你。」

講完佢就擰轉身面向牆瞓,無再理我。

坐係到瞓係有啲凍,頂唔順嘅我就迫上傻仔腎張床同佢孖鋪。

我下半身頂佢屎忽,將佢成個人推郁,推到將床夠兩個人瞓我就停J。

傻仔腎無醒到,佢照舊瞓得好沉,唔會醒架啦。
每次多文嘅時候都無人推
係物理上用碌鳩頂傻仔腎臀罅
Push
享受朋友的股溝

btw,樂文year 2住hall,阿敏重係year 1?
Sor,應該兩個都year 1
中途轉機

有學資處嘅資助下,我Year 1嘅我決定入hall住下。
第二朝一早,阿敏已經唔見咗人。

佢應該7點就走咗,因為whatsapp收到佢7點send嚟嘅信息。

阿敏:「唔該你。唔好俾小璇知呀!」

佢比我更驚小璇會知道我哋嘅事,一直都係,即使我哋已經有成年完全無接觸。

我:「得啦得啦。」

組爸係群組提大家九點半係hall can集合,依家已經九點三。我拿拿聲刷好牙就落去樓下集合。

今日去city hunt,就係啲濕鳩大學生係成個香港周圍走,阻住條路又嘈生曬嘅遊戲。

但成日流流長,阿敏好明題咁避開我。

坐狗鐵嘅時候我一搵佢傾計就走開,食飯本來同枱又話另一枱太少人要坐過去,行緊商場時搵佢嘅話又話要搵組媽問嘢,總之成個city hunt我同佢傾唔夠十句計。

明明琴日先話要好似以前咁相處,但今日又不斷避開我。

女人真係好蠱惑。
𨳒你 而家live咗咪推囉 快啲出文啦
我whatsapp佢。

我:「做乜避開我?」

阿敏:「無。」

我:「你搵親你都走開」

藍剔,然後阿敏就無再覆我。

諗唔明。

完咗city hunt食完晚飯之後又要練camp fire,阿敏係圍圈嘅時候唔知去咗邊,跳咗一分鐘佢先返嚟,仲要企到離我勁遠。

無得同阿敏跳嘅我,就同個狗公跳琴日嘅舞步。

今日嘅camp fire完得比較快,因為我哋要去夜行。

組爸媽幫我地蒙曬眼之後就幫我地排成一條直線再雙手搭係前面組員嘅膊頭上面同你圍行。

我哋唔知自己前後係咩人,唔知俾佢哋帶咗去學校咩地方,又要爬又要上樓梯。

我知佢哋係想搞下team building,但我個心就俾阿敏搞到入唔到局。
阿敏係咪想俾個狗公溝,用黎忘記男主
no
女人真係好蠱惑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞