我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
推爆
樓主翻咩
老細私家雞
樓主快啲出文
再唔出叫傻仔賢老漢推你
燈咗,俾老細中出緊,但今晚照多文
推 多文
放工,食完飯大爆射
g chi
對情侶還返部電話俾我哋嘅時候我無睇到啲相,所以我唔知道電話相簿入面有冇我哋拖手嘅相。

我無特登去睇相,因為之後我哋都一直拖住手。

「阿敏?」我叫佢個名。

「唔好問,我哋就咁樣一日。」阿敏用力拖實我隻手。

我無問點解佢要拖住我隻手,明明咁抗拒同一齊,但依家又咁輕描淡寫咁拖住我隻手。

唔好去問,唔好去深究。

問咗就可能會失去,唔好考慮其他嘢,享受當下就好。

我同佢只係得返一個月。

咁正常人去迪士尼都會玩下機動遊戲,但係我哋無。

每一次問阿敏玩唔玩機房遊戲,佢都話唔想玩。

去到旋轉木馬前面,我哋又搵咗對情侶幫我哋影相。

阿敏係人哋準備緊嘅時候抱住我,我都攬返住佢,我哋就好似真係一對情侶咁相擁。

幫我哋影相對情侶俾返部手機我哋嘅時候有啲尷尬,因為阿敏唔肯放手,仲埋頭係我胸口前唔肯離開。
我哋之後淨係拖住手係迪士尼周圍行同埋影相,一個機動遊戲都唔玩好似有啲浪費。

所以我問:「玩唔玩咖啡杯?」

「你好想鬆手咩?」

「想同你玩下啲機動遊戲姐,難得嚟到。」

「嚟到呢到影下相已經好足夠。」

「咁不如去睇下4D劇場?」我問。

「都好呀。」我拉住阿敏入咗去一個類似戲院嘅地方,入去之前我哋就戴上咗睇4D嘅專用眼鏡。

搵個位坐底,我哋靜靜咁拖住手睇戲。

平淡。

無刺激嘅機動遊戲,但係都好有趣,又玩得好舒服。

唔需要擔心女方有冇玩得盡興,因為我知道佢就咁行行企企加影下相已經好開心。

無玩太多嘢,一般人或者會覺得好可惜,俾咁多錢入去迪士尼但就無玩盡佢,但係我哋兩個嘅話,唔需要啲刺激嘢,平平凡凡咁fing下就已經好滿足。

呢樣算係我哋兩個獨有嘅腳步。

我哋拖住手走勻成個迪士尼,就好似我哋真係情侶咁。

但係我哋唔係。
「多謝你,呢次係我第一次嚟迪士尼。可以同你一齊嚟真係太好啦。」阿敏發自內心嘅微笑令我都會心微笑。

「氹返你姐!同埋你都就嚟要走。」

「我會返嚟架。」阿敏篤一篤我條腰,再攬住我。

阿敏今日好主動,但我怕佢只係為咗珍惜最後嘅時光而咁做。

因為如果係咁嘅話,根本就乜嘢都無變過。

不過,我都攬返住阿敏。

係迪士尼城堡下我哋相擁,對望。

個世界好似慢慢失焦,背景化成一個又一個波點,而我哋就成為咗世界嘅中心。

我哋都係對方嘅眼珠見到自己,亦都見到對方同只有對方。

就係煙花聲同人嘅喧鬧聲爆發都最激昂嘅一刻時,我哋將世界拋棄,係一個只有我哋嘅世界入面擁吻。

心跳加速,單純嘅心動。

長吻過後世界慢慢恢復原狀,消失咗嘅人都突然出返曬嚟,但係我哋仲凝視住對方。

我再將阿敏拉入懷內抱緊。
呢個先係我鐘意嘅女仔,另一個我可以放棄。

「重差啲嘢。」阿敏輕輕咁推開我,再故弄玄虛咁講。

「我會同小璇分手。」我下定咗決心。

「你自己諗清楚。」阿敏之後都無繼續拖住行返屋企,但都好舒服。

我有女朋友。

我有女朋友,但係拖住另一條女行迪士尼。

但係我已經對女朋友無感覺,培養咗咁耐都係無感覺,就證明我哋真係唔適合一齊。

係時候分手啦。

香港真係好細,偷食一定俾人知。

我拖住阿敏行迪士尼嘅相,由小璇嘅朋友影低咗再send咗俾佢。
我拖住阿敏行迪士尼嘅相,由小璇嘅朋友影低咗再send咗俾佢。

翌日,教完書去緊將軍澳地鐵站想坐車返hall嘅時候,小璇打咗電話俾我。

小璇:「係邊?」

我:「將軍澳地鐵站。」

「有啲嘢問你。唔好上車,過去海傍,Donki對面嘅長凳等,15分鐘後到。」小璇好冷淡咁一口氣交代好多嘢。

佢心情聽落好曳,我未答佢,佢就cut咗我線。

問唔到詳情嘅我唯有去小璇提出嘅地方,面對面問個究竟。

我未行到去避雨亭嘅長凳,見到我行緊過去嘅小璇就急步行去我嘅方向。

「做⋯⋯」我未問完,小璇就打斷我。

「你琴日係咪同第二條女去迪士尼?」小璇充滿住怒氣咁問。

仆街啦,佢知道咗啦。

腦袋係呢一刻瘋狂加速,到底呢個炸彈,點拆好?
文呢!
用1個鐘睇曬,以為有結局
搞唔掂,諗唔到點樣可以化腐朽為神奇。

斷正無得兜。

或者唔洗拆?

我都忍夠收埋咁多嘢,其實好累。

又要呃住小璇,又要欺騙自己,又要同阿敏拖拖拉拉。

反正我已經無咁鐘意小璇,就算佢因為呢段感情而受傷,我都唔會太過於心有愧,吧?

又或者,要好似傻仔腎咁講,要負責任、要對做過嘅事有所承擔。

反正我都對小璇無感覺,就算佢傷心同憎我都好,其實我都唔會有咩傷害。

如果佢要唱我係賤男嘅我都唯有自己承受返呢個惡果。

我肉體同心靈都出過軌,重遇阿敏後我又立刻精神出軌。

當時,我有冇諗過背叛會傷害到小璇?

追本溯源,由小璇感受到我唔太鐘意佢嗰一刻開始,傷害已經存在。

依家只係雪上加霜。
死肥仔
我呃自己,呃咗好多年話自己唔鐘意阿敏,但係呢幾年嘅感受話我知,我已經愛上咗呢個女仔,即使佢拒絕過我,我呢份感情都仲係到。

我呃自己,我話同小璇拍拖就會慢慢愛上佢,但係無。我同佢更多嘅係新鮮感同刺激,慢慢仲變埋習慣,有冇愛過我真係唔肯定。

但係新鮮感同刺激感已經無曬,我都諗過幾次不如分手,只係因為未追到阿敏而唔散。

蝦滑話我知,人要對感情坦誠,即使對方會因此而遍體鱗傷(非物理),我哋都要老實面對自己嘅感情。至於後果,我要自己去承擔,無論幾痛苦,我都要為自己做嘅事負責。最少都要同對方講清講楚。

好累,好仆街。

好好咁斬纜,唔好再對小璇添加傷害。

「分手好唔好?」我講。

小璇聽完後眼泛淚光,佢捉住我隻手:「我唔係要追究你出軌,只要你識返屋企就可以。」
今日完!
小璇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞