我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
希望男女主角一齊 然後瘋狂出軌
幻滅對青梅竹馬一齊唔到所以存在嘅懶係專情同絕配嘅美好想像
Pushhhhhhh
原來真係拮咗傻仔腎
睇嚟係四五年前住
行到一半我哋停落嚟,組爸媽將我哋條隊拆散,然後要我哋玩撞機,無撞先可以去下一個環節。

「一!」

「一!」

我打算一馬當先叫出嚟,點知撞機。

另一個講一嘅係女聲,係阿敏。

「你哋撞機!」組爸講完就拉走咗我,我諗佢應該拉走埋阿敏。

俾組爸拉住行咗一分鐘之後就停咗係到。

「你企係到等我一陣,唔好除開眼罩。」

係一個空曠嘅地方,淨係得大大嘅風聲,俾人蒙住眼又唔知身邊有無人。

我唔知係咪俾人玩,係咪想要我主動除眼罩就玩完。但係我又驚係真係有遊戲要蒙著眼等一陣間玩。

等咗成分鐘都冇人嚟,我把手一橫來除罩嘅時候,有人拉一拉我隻手。

「行啦。」

「阿敏?」阿敏拉住我手臀行去唔知邊到。

「做咩今日唔理我。」

「唔好講嘢。」

阿敏帶咗我去一間房仔,間房好似有其他人,好似一直係到等緊我。

阿敏帶咗我入房之後就唔知行咗去邊。

我感覺到有個人行去我身邊講:「轉身。」

係組爸把聲,佢講就幫我180度轉身。
繼續
多11正皮,到達200正評時加更
「打橫舉高對手,同膊頭成水平,T字型咁。」組爸拍拍我手臂內側示意我去舉高雙手。

然後,我左右後方都有人企咗係到。

「我係你組媽,你信唔信我?」

「吓?」無啦啦問乜鬼,我識得你一日,點會信?

「信唔信?」我組媽再問。

「唔信。」

我答完我就聽到有笑聲,睇嚟間房唔止我哋四個人,我估有嘅人係組爸、組媽、阿敏、我。

「我係你組爸,你信唔信我?」我組媽行開咗,然後組爸企咗係組媽頭先個位。

「唔信。」我嘅答案都係無變。我講完之後又有笑聲。

「喂阿哥,比下面好喎。」組爸不滿。

「好好。」

「我係你組爸,你信唔信我?」

「信呀信呀。」

「你信唔信我?」今次到左邊嘅人問我呢條問題。係阿敏。

「你要講同佢係咩關係先架。佢蒙住眼唔知你係邊個⋯⋯」

「信。」我冇等我組爸講完就答咗阿敏呢條問題,因為我知道佢係阿敏。
193正評加更
第200
外人睇可能會覺得我想hea答、唔想佢哋再問先咁快講信,但係我咁快話信係因為我知道嗰個係阿敏。

「你數三聲之後向後瞓落嚟得唔得?唔好曲腳。」組爸俾咗呢個指示我。

「你頭先話信佢哋,咁你就真係要信架啦。唔好諗,數完就向後訓啦!」組媽有啲興奮咁補多句。

「得。三二一。」我好快咁倒數完就後立刻向後瞓。

我無諗過會仆落地,我唔怕會有咩意外或者受傷,因為我知道以前唔見咗嘅陽光已經返咗嚟。

有陽光係後面,我就可以好安心咁去做所有嘢,我知道陽光會係我背後守護我。

即使佢消失過,但佢依家已經出現返,我知道,陽光依舊會係陽燒,我相信,陽光會繼續照耀同守護我。

我瞓落去到時50度左右嘅時候,有兩隻手係我兩邊腋下到接住我。

但左邊好似唔係太夠力接住我,我半邊背跌咗落地。

好彩地下有床褥我先無受傷。

「你無事呀嘛?除得眼罩啦。」組爸問。

「無呀。」我除罩後答。

「你太重啦!減肥啦。」阿敏講完就拍我跌落地嘅個邊背脊。

「係係,我唔啱啦。」今日第一次同阿敏正常咁傾計。

This is trust fall。
陽光都有力有不逮嘅地方(物理上),但係好溫暖。

之後就其他組員trust fall,咁啱係我接隻狗公,所以我揸流攤無用力接住佢。

我接完隻狗公之後,我同阿敏都企埋咗一邊睇其他人跌,今次佢終於避我唔到。

「喂,搞咩呀?」我問。

「咩搞咩呀?無嘢呀?」阿敏扮曬嘢,由細識到大嘅大哋,一睇就知佢想隱瞞啲嘢。

「唔洗扮啦。」唯一嘅頭緒就係琴晚嘅事,我再講:「我都想講,對唔住。同埋多謝。」

阿敏同我表達完感恩,但係我琴日就無回應佢。得佢一個講完,佢或多或少都好尷尬。佢係期待緊我都講類似嘅說話,就算唔係,只要大家都一齊尷尬就唔尷尬,所以點都要講。

「唔洗。」阿敏塊臉好似紅咗啲,佢用手指拗臉,怕怕醜醜咁講。

「唔再避開我?」

「唔啦。」

「哦!即係你認你有啦!」我忍唔住大聲叫咗出嚟,破壞咗呢間房寧靜號氣氛。

係全場人嘅目光下我即刻不停道歉。

大家繼續trust fall,阿敏細細力咁打我手臂:「傻仔,咁大聲做乜。」

「SorSor,一時太激動。」

「傻仔。」

「總之唔好再避開我啦。」

「考慮下。」阿敏答出一個曖昧嘅答案。
有啲唔協調嘅感覺,我想佢親口講出點解要避我,但係依家未係適合嘅時間。

玩完一大輪之後又到咗房game時間,今日玩咗唔係好多遊戲就變咗吹水台。

「報status!」組媽好雀躍咁講。

「等咗好耐啦!我哋輪流報,組媽講先啦!」組爸附和。

搞唔清要做乜嘅我就舉手問:「乜嘢係staus?」

「你竟然唔知!」組媽好震驚咗講,佢再解釋:「呢個環節就係大家分享自己嘅感情狀況。A就係available,O就係occupied,後面再加個數字就係你拍拖嘅次數。」

「例如我就係A0!」組爸突然插咀。

「吓!你點會係A0呀!邊個信你!」唔知邊個組女講。

之後大家就一到報status一到吹水,到我嘅時候我就望望阿敏再講:「我o1。」

阿敏無望住我。

「你女朋友咩樣㗎!圖!」

「點識㗎!」

「講多啲!」

啲組員七咀八舌咁講,我都唔知應邊個好。

阿敏呢個時候話要去一去廁所,見佢走開咗我就放心咁講。

當然,我無提過所有關於阿敏嘅事,其實無乜特別,3分鐘就可以概括曬我同小璇嘅事,details嘅就一概不提。

「咁你好彩啦!阿嫂又咁靚女!」組爸拍拍我膊頭講。
呢個時候阿敏就返到嚟。

「女,到你講啦!」組媽一手拉住阿敏叫佢快啲坐返低。

阿敏坐低之後望望我再講:「一定要講?」

「個個都有講喎!」組媽試圖氹到阿敏開口,佢不停搖阿敏上半身。

「講啦講啦,唔好搖我啦。我a1呀。」

阿敏講完之後又望望我,同時我發現隻狗公雙眼好似發光咁。

「咁你點分手㗎?同埋拍咗幾耐拖呀你哋?」死狗公問。

關你撚事。

「唔啱咪分手囉,拍咗三個月咋。」阿敏尷尷尬尬咁講。

我都係第一次聽,原來阿敏只係同個mk仔拍咗拖咁短時間。

「咁你依家有冇filrt緊嘅對象?」狗公又追問。

「我依家唔想拍拖。」阿敏應該係想話唔想同狗公拍拖。

大家見阿敏咁決斷就無再追問。
連加4篇,完
本身以為會答 C1 C2
點知答A1

女人 真係好蠱惑
跪求同小璇仆嘢嘅情節,好想知小璇床上係點
3個月?睇黎可以加插番外篇NTR劇情。
c點解?
complicated
頂 live咗
男主係OBA囉屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞