我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
番外- MK希篇(1)

我叫牙希

係人地口中嘅 MK 仔

最近去機舖識左條女

見佢一個玩高達玩得好廢就比佢見識下旺角殺那嘅駕駛功力

行埋去先見到條女都幾靚又長腿對波應該有 C

玩左幾局佢已經比我完全吸引左

我見係咁咪話我屋企有令一款仲好玩不如上嚟我度

佢話肯嗰下我已經知我食硬佢

上到我屋企緊係飲下酒就上

條女真係又白又滑

見佢怕怕羞羞佢直接嘴埋去

嘴完佢已經閪迷眼

緊火到套都冇直接入左

果然佢係處

技巧佢就冇架啦

當飛機杯都勉強可以

我扑野好鐘意打人 patpat

我S 呀嘛

狗仔嘅時候打左幾下佢

佢入面愈來愈緊

搞到我已經有d 想射

我即刻轉 pose

要佢望住鏡睇下自己個 M 底樣

佢仲話:主人,大力啲

正一淫娃,比你睇下我點征服你

屌完已經係六個鐘後

中出左五次

口爆顏射乜都玩哂

臨走我比左我電話佢話有機會再玩

輕輕鬆鬆又多一個SP

一次過拎哂佢初吻同處
話時話我連佢咩名都未知

之後傾下 whatsapp 先知佢對個青梅竹馬男仔有好感,但佢已經有女朋友

我心諗條仔係咪on9 架

咁正都唔食

不過你唔要就一於多謝老細啦

送帽比你做回禮 lor
lm
然後空氣就靜止了。

阿敏無問到點解我要叫佢留低,我亦都無解釋點解想佢留低。我哋兩個坐喺梳化睇電視,睇睇下電視我哋兩個都瞓着咗。

我哋默默咁挨住對方,阿敏個頭瞓咗落我膊頭。

「你輸波唔開心呀?」

「吓⋯⋯輸咩波?」

「今日踢波你無入波呀嘛。」

「對面都無入,咁樣係打和。」

「咁即係你無贏。」

「你唔明白足球架啦。」

「但你唔係唔開心?」

「唔係。」我望望佢,再講:「就算唔開心,依定都開心返。」

「有咩唔開心都可以搵我,我隨時係到。」

我哋就係咁係梳化瞓住咗,挨住對方。

電視播緊啲乜其實我無睇,我哋無開廳燈,成個屋嘅光源都係嚟自電視。吵鬧嘅聲音卻沒將我哋嘅專注力拉去畫面,我倆依舊不動如山。

或者係晏晝嘅心動令我留住咗佢,又或者我只係唔想自己一個係屋企,但唔會係愛情。應該。

佢留低嘅原因,或者只係唔想獨自留係屋企。

一時嘅衝動,感覺嘅先行令我留住佢。

我唔知咁樣做係啱定錯,或者一切都只係自然而生。

--第二章 不是愛情 --
第二章 完
細路真係唔識,其實洗撚驚咩。
好睇 留名先
第三章 繽紛多彩的世界

中三時嘅一個周末,阿敏病咗成日,但我去到夜晚先知。

嗰日小璇約我出街,嗰次係我第一次同阿敏以外嘅女仔單獨出街。

小璇話要買啲嘢買足球隊打氣,但唔知要邊樣好,話需要我眼幫手睇下,咁足球隊嘅我無乜所謂,放假又無嘢做咪陪下佢。

嗰日我哋去咗葵廣,小璇着住牛仔熱褲同白色背心,細細粒嘅佢雖然對腳唔太長,但係佢嘅皮膚真係好滑。

我哋坐狗鐵去葵芳,我哋企咗喺車門側面嘅玻璃板傾偈。

我問:「你有冇心水邊幾樣嘢係你今日嘅目標?」

「我有諗過打氣棒或者每個球員一人一條手帶,整到自己好似好團結咁。」

「買打氣棒啦。我諗男人唔會鍾意手帶。」

「下……」小璇聽到我咁講即刻好失落,我即刻意識到自己好似講錯嘢。

「手帶都好嘅!成班兄弟一齊戴都幾有型!」

「唔使特登安慰我啦,我冇乜嘢。全靠你嘅意見我先知道男仔唔鍾意手帶,你唔同我講嘅話我就買錯㗎喇!好彩有你咋!」

小璇講完就擺出笑臉,矮我差唔多一個半頭嘅小璇真係好可愛,佢嘅嬌小好激發到我哋男性嘅保護慾。

我望住佢望到有啲入神,小璇又望返住我。

對望。

「轟隆轟隆……」

列車繼續前行。

小璇塊面慢慢變紅,過多陣佢就別過頭避開我嘅視線。

佢細細力用腳尖踢我一腳,再講:「唔好再望住我啦……」

佢講完我先意識到我望得佢咁入神。

「Sorry。」講完我都令擰歪塊面。

「轟隆轟隆……」

氣氛有啲曖昧,我哋都冇出聲由得空氣靜止,直到列車抵達葵芳,我哋出咗閘先再試傾偈。
甜味
多謝有人話好睇好感動
「我係第一次嚟葵涌廣場,呢度有乜特別㗎?」

小璇好驚訝,佢話:「點可能冇嚟過啊!呢度好好嘢架!又多嘢食嘢飲、又多格仔鋪、又有賣衫同睇戲嘅地方,好多學生都好鍾意嚟㗎!最緊要呢度啲嘢好平!」

小璇講完就用膊頭撞我一下,再講:「等我帶你見識吓啦!」

我同小璇係葵廣地下大門入去,一行入去就感受到果種市井嘅味道。

報販、小食店、格仔鋪,千奇百趣嘅商店盡入眼簾。

我冇諗過呢一堆嘢竟然一齊可以存在喺同一個地方,仲要一睇就知後生仔係會好鍾意呢啲嘢。

呢個地方俾到好多新鮮感同埋奇妙嘅感覺我。

小璇帶咗我想去頂樓買果汁。

「四蚊一杯!?」我好驚訝咁樣講,我冇諗過原來果汁可以咁平。

平時喺將軍澳啲商場,買果汁起碼$25起跳,呢度平成差唔多五倍,仲要多好多選擇。

小璇見到我咁驚訝覺得好好笑,佢細細聲邊笑邊講:「傻仔,你好似大鄉里出城呀!」

「我真係估唔到竟然可以咁平!呢個地方真係好犀利!」

之後小璇又拉住我遊走葵廣。

呢度比到我嘅衝擊一浪接一浪,呢度竟然有咁多唔同種類嘅小食。

「魚蛋五蚊兩串!?老細係咪蝕住啲錢做,定係佢想打個和,大家開開心心有魚蛋就算!?」

將軍澳買魚蛋嘅價錢起碼貴一倍,就算係尚德夜市都唔會做到咁平,呢個地方顛覆埋我對物價嘅理解。

小璇每次見到我啲反應都覺得好好笑,問我洗唔洗咁誇張。每次我都同返佢講,誇張嘅係呢個地方。

手卷、章魚燒、台灣麵線、營多撈麵、魚蛋燒賣豬皮蘿蔔、珍珠奶茶、牛雜、粥粉麵飯,呢度有幾多小食多不勝數,我就好似搵到新玩具嘅小朋友咁雙眼發晒光。

小璇不厭其煩咁帶我去食唔同嘅嘢,我都樂不勝收。

由細到大,我就好少離開將軍澳。一嚟無人帶我出去,二嚟留喺將軍澳入邊都夠生活,就算我哋同學聚會,我哋最多都係去西貢食下燒烤,九龍區都唔會出。

呢次小璇帶住我周圍行,我就好似一步步咁踏破緊一啲嘢,原來呢個世界係咁大。

而係我前面帶着我走嘅就係小璇。

佢帶我離開comfort zone,佢擴闊咗我嘅世界,原來呢個世界係咁新奇,咁多刺激好玩嘅嘢。

佢為我沉悶、狹小、重複嘅世界帶來一點色彩。

令到我嘅世界唔再只有陰影,佢為一片平靜嘅湖水帶嚟一波又一波嘅漣漪。

世界原來唔止將軍澳,唔止屋企嗰三百幾呎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞