我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
同返小璇一齊之後,我同阿敏就無再做愛。

時間一躍,我同小璇一齊超過一年,我哋已經中五。

我已經催眠咗自己,我對阿敏並無愛情。

順帶一提,呢一年時間我都無同小璇提起過阿敏係我青梅竹馬,我怕小璇知道會好麻煩所以就刻意隱暪落嚟。

雖然小璇見過阿敏嚟睇我踢波,但佢唔知我今晚都同阿敏食飯。

今晚,mk仔係阿敏走出嚟呢一晚,理應消失嘅心意浮上咗海面。

呢一晚,阿敏返咗屋企之後我自己一個坐係廳,攤係梳化到。

點解咁心痛?
已返到開頭嘅時間。
樓主加油,樓主寫到好有代入感,唔知有無其他巴打都係咁覺得
好AV FEEL
扑咗啦
黃店food court係將軍澳日日食美食廣場呀~
唔喺坑口,一定要去食!
多謝!我都係第一次寫故,大家睇得開心就好。
快啦
明明我唔係阿敏男朋友,明明我話過唔會再對佢有異性嘅鐘意。

但係點解呢一刻我成個腦都會係阿敏?

我腦海浮現緊我同阿敏嘅一切,細個係公園玩、一齊食波仔飯、一齊食佢食嘅飯,一齊去買餸、互相照顧嘅點滴⋯⋯

明明佢有男朋友唔代表呢一切會完結,佢今晚都照嚟煮飯我食。

點解呢一切會令我咁心煩意亂?

阿敏當時叫我同小璇復合嘅時候又係唔係咁嘅心情?

佢當時話過鐘意我但唔可以同我一齊,我無諗過佢嘅心情,好直接咁同小璇復合。

當時我諗嘅只有自己嘅心意,如果我有考慮到阿敏嘅心情,我做嘅決定又會唔會唔同?

原來我對阿敏嘅心意仲係到。

望住鐘意嘅人同另一個人一齊原來係咁痛苦。

但係我有小璇。

呢份痛苦,我只能夠收起佢。
睇到眼濕濕
唔好quote文
收得起?

收得起嘅話,我呢刻就唔會咁苦悶。

你以為收起咗嘅感情會係你無預料嘅情況下走返出嚟。

我鐘意阿敏,所以我先咁鬱悶。

明明我以為已經催眠咗自己,我已經話過唔係愛情。

一貫諗唔通就瞓嘅傳統,我沖個涼就去咗瞓。

翌日,阿敏如常過嚟煮飯,如常一齊食飯,如常一齊睇電視。

「你琴晚點樣?」阿敏好似睇穿咗我好心煩。

「阿敏,我仲鐘意你。」

我如實同佢講,我都唔係第一次同佢講鐘意佢,我知佢知我鐘意佢,加上我同佢嘅關係,我哋無乜好尷尬,所以我如實講出嚟。

「我feel到,我都仲鐘意你。你琴日好唔開心?」

阿敏仲鐘意我,但佢同咗個mk仔一齊。我都同小璇一齊緊,所以無乜資格講。
推post
Push
樓主呢種文筆好新奇(可能我睇書少)好吸引好寫實好細膩
個故寫得好真實 樓主就係主角?
大佬 係呢個位停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞