我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
新讀者!
推!
「你點睇呀?」我問。

「幾好呀,你唔再做仆街仔。」傻仔腎踢返我一腳。

「呢啲小事。我比較想知點追阿敏,佢都拒絕過我幾次。」我強調「幾次」。

「佢嘅心結係自己比唔上小璇同埋覺得你唔可靠,你依家第一點都未搞掂。」

「分咗手都未搞掂?」」

「100%未,你依家同佢表白,佢只會叫你復合。你要either同佢講佢唔比小璇差,或者拍拖係兩個人嘅事唔洗同其他比較,又或者其他類似嘅嘢。」傻仔腎又做我軍師。

「我明明哋,總之就係叫佢唔好再同小璇比較啦。」我總結。

「You got it bro!」傻仔腎雙手擺個手槍手勢指住我講。

「咁另一樣嘢點搞?」我續問。

「你要證明俾佢睇你會俾到安全感佢,或者你係值得依靠。」

「好空泛喎。一時三刻點俾到安全感佢。」

「或者,你試下入佢中路。」傻仔腎又發癲。

「乜撚呀。」傻仔腎癲癲地。

「你打感動牌。啲女人只要俾人感動到,安全感同可唔可靠呢啲嘢就會俾佢哋扔埋一邊架啦。」傻仔腎講到啲女一俾人感動到就會變做無腦生物咁。

「咁你食咗幾多條女?」我問A0嘅傻仔腎。

「係咪想隻揪?」傻仔腎真嬲。

「總之我要去dramatic咁表白去氹佢落塔?」我無視傻仔腎上一句。

「類似啦。你哋本身都鐘意對方,唔洗太特別都得。」

然後嗰晚,我同傻仔腎一齊係房溝思點樣溝阿敏到手。

有呢個肯一齊癲嘅朋友真係好。

「回憶加上禮物再加埋呢段深情剖白,一撚定掂呀!」大大個黑眼圈嘅傻仔腎興奮咁講。
小璇好慘
來回地獄又折返
新讀者留名,推
有文 又推下先
唔好搞阿敏啦
兩個喺埋一齊唔好出去害人先好
小璇同阿敏一齊算啦
有文未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞