我青梅竹馬同咗個死MK仔一齊

1001 回覆
321 Like 54 Dislike
「係。我同小璇拍拖嘅時候你都係咁傷心?」阿敏答。

「比你更傷心。」

「對唔住。」

「唔洗,最後都係我叫你同小璇復合。」

「我哋都好奇怪。」

「因為我哋都唔係同最鐘意嘅人一齊?」

「我哋都係仆街。」

「琴日我咪講過,我鐘意仆街。」

互訴心意都唔會尷尬,呢個就係我同阿敏,青梅竹馬。

「你真係同咗個mk仔一齊?」我再問。

「係。」阿敏確認。

「咁我哋都有另一半。」我又再問。

「但我哋又鐘意對方。」

「我唔鐘意你有男朋友。」

「我都唔鐘意你有女朋友。」

「我哋要收埋呢份心意。最少係有另一半呢段時間要收埋佢。」我更似係講俾自己聽。

「你因為我有男朋友而更在意我?」阿敏調皮咁問。

「係。」
「雖然我唔太鐘意個男仔,但你同小璇都拍咗拖一年,我覺得係時候要擺脫對你嘅感情。咁啱呢個時候佢同我表白,所以我就同佢一齊。希望可以透過呢段關係去忘記另一段無可能嘅關係。估唔到咁樣又會挑返起你對我嘅鐘意。」阿敏一氣呵成講。

「我以為同小璇一齊耐咗就會忘記對你嘅感覺,點知琴日一口氣返曬嚟。」我坦白。

「即使我哋互相鐘意,我都唔會同你一齊。」阿敏決絕地講。

「點解?」我問。

「因為小璇對你嚟講先係最好嘅選擇,佢可以令你成為更好嘅人。但係我做唔到。」

「但我個心依家又因為你而忐忑不安。」我講。

「咁都有得瀨?明明就係因為你賤格。」阿敏鬧我。

「但我就係鐘意你同小璇。」

「你同小璇一齊咗成年都仲鐘意我?」

「係因為琴日,呢份感情先出返嚟。」

「咁樣只係一時衝動。同埋我已經決定放棄對你嘅感情,你都應該放低佢。我哋就繼續做一對普通嘅青梅竹馬。」阿敏感仍舊決絕。

「你放得低對我嘅感覺?」我問。

「試緊。如果唔係琴日,你已經放低咗我啦,唔係咩?」阿敏反問。
唔係
好煩
係咁推黎推去
越睇越煩…兩個想點…
兩個青梅竹馬一齊咪撚出去害人地嘅仔女啦屌 我就鍾意小璇
追到live,劇情嚟講幾好睇,少少意見係有啲位文筆上寫得有啲奇怪咁

有啲位淨係寫咗個action出嚟,但係又無咩感受/描寫/連接咁,eg做愛嗰度,明你想寫嗰重同步感出嚟,畫面上係好睇,但文字寫就有少少變咗好似將兩句唔關事嘅action放喺同一句入面咁,望落唔太流暢咁;另外有啲對話好似問書答問題咁,eg質問嗰度答係答咗,但係好似又唔係好寫到嗰種男主俾人逼埋牆角嗰種feel咁

只係啲啲意見,整體都幾好睇樓主加油,會繼續支持你
多謝你
問答嗰到如果寫下個故會試下改進
冇讀者意見真係會睇唔到自己缺點,謝謝你。
「係,我以為放低咗。不過,你話試緊,咁即係你呢刻對我仲有感覺?」我試探性咁問。

「無錯,我仲鐘意樂文你。但都係嗰句,我哋要放低。」阿敏肯定咁答。

「我仲鐘意你。要放低,要多啲時間。」我講。

「唔好俾小璇知。」阿敏要我變埋呢份感情。

「我一直都無俾佢知。」我一直都呃緊小璇璣。

「賤人。」阿敏輕聲咁講。

阿敏講完就錫咗落我到:「我講過我鐘意仆街。」

「你又話要放低。」阿敏咀唇離開之後,我輕聲講。

「唉,最了解我嘅係你,但係最唔了解我嘅都係你。」阿敏嘆口氣。

「我有唔了解你咩?」我反問。

「有。」阿敏嘅吐息噴咗落我塊臉到。

阿敏伸手摸住我塊臉再講:「就最後一次。之後所有嘢就煙消雲散,我哋唔會再有愛情,好唔好?」
「你想做咩?」我問。

「做愛。」阿敏好挑逗,佢係我耳邊噴氣。

「咁樣我哋兩個都係出軌。」我指出。

呢刻,我哋兩個都有另一半。

我哋比起自己嘅另一半,更喜歡對方。

我哋都唔會同另一半分手。

我哋第一次性關係嘅對象係對方。

「除咗我哋就無人知,同埋呢次係例外,只要一次。一次之後就唔會再有,呢個係我哋嘅秘密。」阿敏開始急進。

如今,呢條八婆又挑逗我。

佢都講明,今日嘅一切會係秘密。

都試過一次,都暪到過一次,再多一次又要怕乜?

我任由心入面嘅感情、性慾行先,即使我心知有小璇呢個女朋友。

我錫返阿敏,然後我哋又做咗愛。
----
阿敏視覺

真係最後一次。

佢有女朋友,我要放低。

有人話,要忘記一段感情,最好嘅方法就係搵另一條感情。

我試緊,希望成功。

但係我真係好仆街,又好自私。

同咗另一個一齊之後,我對樂文嘅感謝仍然爆發性咁增長。

我同咗個唔係太了解嘅男仔拍拖之後,我對另一個男仔嘅感覺越嚟越強。

我知道我嘅存在好擾亂樂文嘅心,我哋對方都有感覺,但係佢依家嘅另一半比我好太多。

我同樂文一齊只會浪費咗佢。

但係我都想要一次,係再再一次。

明明已經以前我已經同佢講過我只係想要佢一晚,但係依家我想要多一晚。

我想今晚係真係最後一晚,經過最後呢晚,我就要同樂文斷絕關係。

所以,係我下定決心之前,請俾我任性一次。

我最後嘅自把自為。

今次完咗就真係完。

我會狠心地將所有對佢嘅感覺斷絕。

我唔會再去接觸佢。

我嘅成本咁大,所以今晚我再任性都可以得到所有人嘅原諒。

出軌?

我唔理。

傷到所有人我都唔介意。

我要全力地自私一次。

最後,我同佢都會將我哋嘅感情放入櫃桶,再將佢封印。

再見,我嘅青春。

再見,最親近我嘅人。

再見,我愛過嘅人。

----
做完愛之後,我同自己講,我都要放低阿敏,食我就食咗。

小璇唔會知,仆街啲講,無成本又可以食女,邊個唔食?

但又點會無成本?

我哋講好要放低,今次就真真正正咁放低啦。

唔好再打破「放低對方」呢個承諾啦。

至於阿敏,佢已經下定決心要斬纜,佢甚至搵咗一個唔太鐘意嘅男仔做男朋友,為嘅就係放低我。

咁樣,希望我哋兩個可以好好咁告別。

嗰晚,阿敏返屋企前,我話:「我哋真係唔可以一齊?」

「點都唔會同你一齊。」阿敏決絕咁講,佢企係我門口再再講:「你要繼做好小璇嘅男朋友。再見。」

然後我哋無再相見,阿敏都無再過嚟煮飯。

我同小璇嘅感情亦都好穩定,係無耐之後我都同小璇做咗第一次愛。

跟住,我哋就中學畢業。

即做係住係對面屋,原來有心唔見係真係會見唔到。

慢慢,我就完全放低咗阿敏,愛情嘅投射淨係放係小璇身上。

因為我無得揀。

排除法下嘅愛情。
或許經過時間嘅洗禮,我會同小璇互相愛上對方。

又或者上去大學之後,我會俾人come on James。

呢一刻我無另一個選擇,我身邊得一條女可以揀,我揀上小璇嘅原因,一直都係受外在因素影響。

為咗否認自己係仆街,我催眠自己,我話我唔再愛阿敏,我只愛小璇。

我繼續同小璇一直,我唔知呢段虛偽嘅關係可以持續幾耐,但係我唯有見步行步。

點解要拍拖?因為有個伴、有人帶我見識世界嘅感覺實在太奇妙,嗰種感覺令我愛不釋手。

我最後都係因為自己嘅快樂同歡暢先繼續呢段關係。

因為我用排除法後,我可以要嘅只有小璇。

就係咁仆街。

拍拖,或者唔係因為只有鐘意先一齊,或者只係冇得選擇下嘅產物,但係咪真係無選擇,大家心知肚明。

第五章 完
喜歡小璇嘅讀者可以當呢個故係到完。

下一章嘅轉折唔係好有故事性,細心諗就會知道唔合理,但又會覺得真係有人會咁諗。

AND男主角都係仆街
本身人就係自私 有利益面前 有邊個會忍到
呢個社會唔係你傷害人就係人地傷害你
所以就let it go啦 繼續做仆街
樓主嘅風格好少見又好吸引,個人最大嘅感受就係可恨之人必有可憐之處
開頭覺得小璇好Bitch
但越睇越覺得敏姐同男主好煩同好賤
麻煩+自卑+扭擰=佢兩個

下個故寫返啲童話故事式嘅嘢算
期待樂文同阿敏瘋狂啪啪啪
幫推。
其實個故唔錯
只係個開頭,同中間後段反差太大
邊個話人一定會做正確決定
做愛就唔好戴套
樂文垃圾黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞