[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Adam 如果配 類似blue sound node 果啲streamer 又有無得諗?
adam 個高音係咁
好刺耳無details 就多數未擺好位同間房問題
師兄駁咩做source
黑膠對於file/cd係咪即係菲林對比數碼相機?
有冇巴打用Soulnote DAC,好似幾正,但見入面咁多電容陣,驚用幾年就會壞
我都睇緊廿零k dac
7月好似有部mytek Brooklyn bridge ii
玩埋roon
比足廣告費梗正
我都睇緊20-30K DAC,二手都唔緊要
不過冇乜頭緒
睇親都係稿,好似冇乜真實review
chord tt2? 仲有一大堆R2R dac
Holo audio May?
評價好似都幾兩極
https://youtu.be/z7yJxJPWwZI

我睇呢個佢話買舊野用kkbox就得既
即係掂唔掂?
apple music 睇呢篇
https://youtu.be/KScXEosg-0U
唔該
我想問下

佢係咪話要用 lightning to usb 3 camera adapter

再加個dac 先出到hires
冇用開, 不過見個舊有 usb出data落dac解碼,
咁先可以由dac解hi res歌曲 (air play只是無損,未到hi res)
剩底既,就係你器材 播唔播到hi res歌

申利: 聽file , +間中 特價就聽 tidal
果舊 dac解碼係邊買?定係講緊一大部幾千銀果D?

File你買cd?定有咩方法拎到
咁差咩?
師兄係覺得bluesound 個解碼唔得定對主動Adam 唔岩聽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞