[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
巴打會唔會買貴咗?香港好似仲平過呢個價喎
百幾蚊就 QED profile 啦,話晒 OFC 又有牌子
感激巴打
感謝上面幾位巴絲,
睇黎我都係用條Printer線試玩一陣先...
感覺有什麼不足再去請教換咩線比較好...
我又冇出去睇過喎之前見啲red river出面都賣過千,美馬都唔使
啱啱search dxa $780, 我諗買$700都唔差好多呱
呢條係 cinnamon 嚟喎, 當年我買過同一條, 長度一樣, 折咗好似都係 $6xx, 喺永盛買

唔知代理有冇加過價啦, 永盛冇咗, AQ 線最平應該都係直接上代埋買
係呀,因為睇咗香港red river好似都貴少少,所以覺得成個牌子都應該美馬平啲
一定有加啦,red river rca 我買個陣$8xx ,依家$13xx
仲有Supra USB線
Windows iTunes 未有 Apple Music lossless
係,淨係得 AAC,Android 遲啲會有 Atmos

Apple 叫你要用 Mac
RCA to 3.5 我用 QED Performance Audio J2P
USB 就 AQ 最 cheap 既 Pearl
我都好似係用緊呢條就係係d開頭買
USB 線一律推Supra, 有USB-Fi 認證, 價錢4、5嚿水

RCA買QED,型號自己揀,2嚿水到千零蚊,再平價推monoprice,美馬買,佢嘅線跟足AWG標準 https://www.tskdenko.com.tw/appendix/technicaldata.pdf
試用幾日後,覺得Spotify app嘅UI好過生果,比較直觀
個架雖然非器材架,睇落幾正咁喎
個架喺邊度買?

我遲 d 屋企聆聽位置會執位或者轉位,煩惱緊用咩普通傢俬層架擺機
想問下係自己買版同邊砌就得?洗唔洗電鑽
唔該哂
咁其實點先可以用到WXA 50 個DAC?
另外姐係我要買隻DAC USB 再買lightning to usb 3 camera adapter先可以出到HIRES , 除非我用TIDAL
原來 ikea 有網頁軟件去 design,正呀
Camera apapter + USB to toslink ,用光纖輸入都做到,但你要另外買條 toslink 線

點都平過另外買部 DAC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞