[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
竟然,我買個陣d職員話易推d
其實換喇叭又要煲過,如果對喇叭岩自己味道就無謂換啦
有冇去睇下polk reserve? 之前都有睇signature,諗住等消費券買 。等到依家見到有新野出所以都未有決定
巴打用緊A1 ? 有冇評價
Reserve 咁又貴一截
B&W 就算入門6系都有人話大食 真係唔到你唔信 咁睇黎 EVO 75 都係岩岩好叫輕鬆推得郁607
最慘屋企冇空間可以煲喇叭得嚟又唔騷擾屋企人,只可以平時靠聽正常音樂咁”煲”

就算一隻喇叭反相插,喇叭面對面,冚厚毛被,始終有聲出
夜晚 開 啲 background music 細細聲得唔得
正常聽要煲佢100粒鐘真係有排
係,就係見過有人試機用個組合試機,細聲播都幾好聲
攪到我中毒 upgrade amp
好奇 805D3 要點先叫夠推
呢個組合岩無咩位既人 但真係好拿利
不過 要細部M 又細喇叭 又好聲夠力 又好似合理
呢個牌子聽就聽過,未接觸過,香港好似冇乜玩家提起,連外國都少人提

資深玩家可能多人會熟悉
國仁話金仔E280 都係緊緊推得郁 未到推得好 , 要從容我諗要 E480 以上
用部CXA80試再用E480試應該聽得出
香港而家好似無代理 舊代理上年減價清晒貨
我本身都諗過買M6SI夾對PMC
巴打你個心情同我早排換amp一樣,607真係可以好大食

但係始終係5吋,唔係毒你,聽到咁上下你就會不甘依家嘅音場同結象力
之後又會想換喇叭

又唔使專登煲機嘅,一日聽三個鐘,放假聽六個鐘,一個月都入狀態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞