[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
巴打你買左俾個包膠大家參考下先
部kanto yu4 駁ipad ,但有時播播下歌,會自己跳度好大聲,係咪部kanto yu4 有啲問題?
streaming dac個streaming係附屬品

定係買部chord tt2會好聲啲?
夾聲同慳線不如買active speaker

幾百到幾十萬都有,幾多budget都符合到。
其實淨係慳到條喇叭線
電源線都係兩條
喇叭線都慳唔少啦,仲有機架,釘墊果啲配件,又慳位

不過總有人鐘意比器材玩既,沒有最匹配,只有更匹配
chord好極端,一般pop/ band sound應該幾好
但我應該唔會揀,仲搵緊邊隻啱

如果streamer,我暫時會揀aurender,lumin感覺都係差D
鹹片生活唔係有咩?
想幫對ls50 w2配個subwoofer睇埋戲,av life 係咁堆kef kc62成萬3蚊(不過冇開俾我試),有冇巴打試過覺得點?雖然話有1000w但咁細隻個bass係咪真係佢講到咁正?係youtube睇好多review都話唔錯
EVO 75 成萬八,推隻5,6千既喇叭 都唔得就拎去堆田啦, 同價佢應該推得掂7系書架 ,不過應該唔得, 不過應該75 推到606?
生果music出咗Hi Res之後,呢期for iOS嘅dac銷路可能好咗,喺電話台同耳牛post都見多人問邊隻dac,邊條jer得唔得?
ifi zen dac推咩喇叭最好?求教,主要聽pop, r&b
要買主動喇叭喎。

好多都得,睇你預算,例如tannoy gold 5/7, adam a5x/t5v, kanto yu/yu4/6, presonus eris 5......等等
都是因為V巴你的大力推廣

今日凶宅618減價都特別減價DAP機
呢隻好嘢嚟
最好自己上KEF中環showroom試,佢哋有成套ls50 w2同kc62,你試完滿意就可以去其他音響舖問下價,問多幾間會有驚喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞