[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
睇黎 靈敏87db 既喇叭唔算難推?
師兄大手筆
覺得wxa50 唔係咁夠力對elac , 聲音淡,清.
原本用緊cxa80, bi wire
咁差好遠wo
cxa80 好似係足 60W
好似4ohm /120w
廿幾歲仔都冇乜點送過野比佢地
但一日睇住佢地老過一日

同時我有諗過av life個CXA81 + LS50meta combo
本身見到lsx有d心動
但係如果同budget (5-6k)買曬成set有d咩推介?
新手咩都唔識
有d咩要買?(dac+amp+喇叭?)
I know that feel bro

喇叭的話我覺得睇你爸爸睇下對隻 bose 有冇感情啦
有嘅話留返佢比較好,只買 amp ,話晒應該跟咗佢好多年
Yamaha wxa50 + wharfedale diamond 12.0 / d310
/mission Lx-1 mk2
可以試下 馬仔部all in all CR612
寫明usb-a支援apple alac 192
不過呢部淨機都4500
變左喇叭無咩筆直
喇叭去買二手, 而且呢台唔預你推大食喇叭
聽過呢部all in one前幾代. 小型機黎講, 乜都齊,串流,cd, usb , bi wire ,駁tv ,sub
個人覺得馬仔聲, 比yamaha啱聽
可惜賣走左
馬仔 應該暖啲

Yamaha 咁清
想問下你地成日講試聽
如果只係試聽啲平野,會唔會唔show 你?
想試聽下wxa50 + diamond 12
會唔會同對denon home 大分別
如果佢駁好晒果d叫佢開聲 肯定得
但叫佢駁機我未試過因為我齋聽廢事煩到人
你有心買佢應該唔會閪臉吧
輝X 呢 我上過去 擺曬喇叭陣
招呼個個 都有啲歷練既佬黎 唔敢煩佢
搵戴眼鏡後生果個試態度會比較好
Fans 屎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞