[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
想問下呢度有無人 玩一套AVM 睇戲 聽歌一套過
Polk signature 聽歌得唔得
應該 旗艦soundbar + 入門 二聲道(每邊一萬鬆啲左右),定係一套過 AVM +Polk signature (筆直應該只夠用佢)
我部CARY AIOS 推607都係8-9成家下H590 HEGEL先覺得推盡
無預留錢買M 真係唔好買大牌子
avamp 一套過
polk 應該cs 值高
當然你睇下你會否成日睇電影/netflix/打機先至用av amp 好D
我窮撚
我睇戲用三星sound bar
聽歌用一對denon home 150,兩set 夾埋先一雞
夠呢度米王買到條線
不過黎緊plan 緊點update
依隻嘅座地版我喺視聽展聽過,一聽已經好難忘,喺板間房嘅差劣環境都出到非常乾淨細緻嘅聲音巴打用到達蕭amp 夾佢啲聲應該好吸引
玩開串流,Cambridge EVO 系列啦
上次粗聽過有板有眼都唔錯
EVO 都out 筆
而家plan 緊粗粗地 Bluesound Power node 出gen3 + 抵屌 Diamond 12系列 睇戲繼續 用Soundbar算 反正廳細
magico a1 因為因推d擴太渣
有無10k左右cd機推介
speaker proac tablette III signature
amp ma6300
暫時用緊 bluesound node 2i
師兄 諗住配咩喇叭
睇你時間點分配 唔太常睇戲就keep住soundbar算
我都係用緊Q80r soundbar加2ch
試Diamond 12果陣試下叫佢夾creek聽下
係,日本好多人玩
我睇戲都係串流 無碟 , netflix 同 Apple TV 買既戲
最多之後加埋迪迪尼 +
聽歌 有串流 有24bit file 同岩岩入左部文青CD 機玩
聽歌每晚 鐘意就用電話 播幾首,睇戲先 假期睇一套半套
留彈藥放係2ch啦咁
砌AVM 我最多夠錢用Polk signature 朋友度聽過 好似聽歌流行曲麻麻
日本人鐘意乾淨聲底嘅喇叭,會鐘意Piega 都好合理
Yamaha M 成日俾人話清水 無音樂味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞