[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
唔肯定。高效率喇叭冇所謂嘅,唔會有問題
二代都有個3.5mm😂😂

可惜市面上無乜純dac,好多都已經有埋前級功能。。。
agger,我都想要個純DAC,連埋pre我又覺得俾埋錢買個無用既功能
師兄如果我用買二代既價錢去買喇叭,要主動式,有邊隻可以屌打二代?因我已有解碼,買二代就會重覆左
大把啦......唔要wilrelesss 既話....
但連埋streaming..............
啲廠咁鐘意乜都分開,但解碼就係都要連住其他野,搞笑
師兄有無推介?我唔洗wireless,監聽喇叭就得。唔知Neumann kh120得唔得呢?
唔大聲唔好聽咁 好難改
你屋企 空間大? 我客廳聽對3.5吋bass 開到50 % sofa 後面幅牆已經撞曬聲
7-80 呎左右, 聆聽距離約1米6
得呀
Genelec 8030c
唔大, 我放廳,電腦枱 咁上下距離
CAS
因為幾年前DAC進步得快D,想換第二部DAC
但AMP同source其實無需要換,所以都搵咗一排
例如streaming dac 3萬蚊,我相信3萬蚊純dac應該會好聲D
如果一樣聲我當然唔介意多個streaming功能
咁好近wo 1米內? 咁大聲小心耳仔
Denafrips 啲DAC 好似幾好
我都有留意,想去觀塘試試
你有無聽過?
無呀,我只係考慮緊,而家用 Lumin D1 主要聽 Tidal. 諗緊換個部 streamer 定加部DAC囉
streamer我覺得主要睇操作,個app順手就加dac
HEDD Type 07 MK2
KH120
應該無事

因為我聽係正常聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞