[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
你呢廿蚊, bt 4.0....
btw usb 轉光纖 買舊ddc 就得 可以好平
新機ITX版內置有藍芽....應該可以直駁?
同呢部機既藍芽有分別??
巴打有冇相/LINK 可以俾我參考下, THX
藍芽唔係將D SIGNAL 射去條SB, 之後SB做DAC 再出聲咩??
定係我理解錯左
PC 發射,bta30接收就得,bta30亦可以做發射,喺前面撥粒掣就得

https://www.fiio.com.tw/products/bta30

分別係佢內建akm 4490晶片及藍牙5.0,有DSP處理聲音另有app,可以做好多設定
唔清楚你咩板, 你睇返說明書.

bt 4.0, 5.0 ,5.1 有傳送上限.

如果你用藍芽, 已經用了底板本身sound card dac
上面v把打 件 BTA30 ,射出前用佢dac , 當然bat30 件dac好過你底板sound card.

不過sound.bar擺唔遠. 平平地執部有線dac啦
我睇返成套SETUP, 其實個藍芽唔係太用得著....
我諗USB轉SPDIF 應該就夠用....
ANYWAY, 唔該巴打
我睇緊啊...有線DAC....TOPPING D10S 算唔算
但有巴打話"DDC"會再平D, 我睇緊係咩黎
算 因為佢有USB in同埋光纖out 其實你可以用
不過line out果part既野你用唔著 咁不如買個純digital to digital 既convertor 但都係格下價睇下邊d平d囉 或者睇下你有冇要求囉
V巴個件都 4 舊, 但用DDC都係底板件垃圾sound card.

比得錢, 都有1 千以內dac
新手岩岩買左部Ls50 wireless 2 想聽apple hi res lossless 係咪都要dac/線?
V巴個件BTA30 好似要差唔多成千?
主要想搵部細SIZE, 做到光纖OUTPUT, 唔好差過BT/3.5mm就OK
反正都係用緊條SOUNDBAR, 最緊要唔好有TIME LAG就得
之前試過用藍芽HANDFREE 打機/睇戲 聲畫唔夾

岩岩上TB 見有D USB DAC, 細細條都2-3舊水, 又冇REVIEW 唔知咩料
睇spec似乎係喇,冇usb 輸入,要買個dac駁去佢個3.5 AUX in或者光纖輸入
唔使,香港都係820, 美馬710
唔該師兄 咁我都係用留番個tidal算 方便d
Airplay 輕鬆好多
想問下用windows itune播唔播到apple lossless 本身有電腦有外置dac amp駁喇叭
電腦iTunes 播唔到就大鑊啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞