[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我都未見過後生嗰個
我去親都係搵4眼高佬
人幾好,幾好招呼
你話試乜都即駁唔會gee gut
雖然講嘢有啲水份

之前我帶個fd上去買對幾千蚊喇叭
我個fd本身想買書架但我毒緊佢買座地
4眼高佬即刻由av房嗰邊搬哂對書架同座地過對面hifi房用貴機玩
一齊毒佢買座地

大佬搞到我都唔好意思
容乜易出面其他客見到唔知以為我哋買幾皮嘢
好似ok wo,唔知好唔好聲過LSX呢
所以我一開始都係想買部amp 比佢 只係唔知部野咁配會唔會好嘥
我連evo 150 都覺得會嘥左部amp
如果巴打同屋企人住緊,我就覺得冇所謂
駁 A B speaker ,佢有佢玩個對,你有你玩個對
the fives?
買禮物比自己順便做埋孝順仔
同lsx比邊對比較唔抵?
但好靚仔
Klipsch 新款唔除面網都夠殺
反而除咗冇咁靚仔
佢哋個價有啲真係落咗個樣到嘅
不過最後都冇揀佢哋擺喺房
想問下如果iloud micro monitor駁電腦應該點駁
都係聽歌 有時睇下netflix
如果想駁埋ipad pro聽apple music loseless
係咪買usb dac好d?
想問下爸打 streamer係咪真係值得買
想買cambridge audio cxn v2
近期買左對Ls50 wireless 2同KC62
就咁駁電腦來講當你冇dac嘅話 因為冇dac就冇rca出
可以用藍芽或者3.5mm
藍芽就睇你電腦射到咩codec/iloud食到咩codec
如果用你電腦3.5mm headphone out入iloud就多數唔好聲。經電腦自己da再經埋佢隻headphone amp好極有限。

如果你想雙打就買部usb dac玩會好啲。
ipad pro都冇方法唔經dac過到hi res過iloud
ls50 wireless 2 已經做到streamer既功能啦。

btw巴打幾錢入手
巴打我都岩岩買左Ls50 wireless 2同KC62

不過呢部用唔著streamer,我就想換個電源線同拖把,同埋條靚d既cat 8 lan線

淘寶左對架
比搵就咁擺櫃面音場即刻闊左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞