[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
去過兩年,根本係面價變現金價,得少數有推廣價/清貨價
後期買碟都唔抵喇

BTW,應該會照去睇下野
至在 吸毒
去咗好多年,15、16年係有啲平嘅真特價,18、19唔覺,隨時貴過㖭
我就係18+19去

呢d可唔可以用黎駁落m同埋 iPad?
6千蚊喇叭值得買部幾倍身價既amp去推咩?
好多靚喇叭係本身就要幾倍價錢既amp推話amp同喇叭個價係4:6 前提係要你隻喇叭幾十or 幾百萬
b&w atc 呢啲要推靚唔易 只係佢啲喇叭賣得平咁解
我對7仔用hegel 590推都感覺好似差咁啲嘢唔知係線定咩問題
hifi 既擺位真係好深奧
有無d 咩精華文章有巴打可以share 下

上youtube 睇左好多國仁既片都仲學緊野

始終香港環境咁細 有好多外國既理論都唔啱用
我諗香港大部份人個擺位都係等邊三角形
再toe in 少少?
想問下Cambridge ,
而家EVO 75 萬八
CXA + CXN 約萬六七
係咪 CX 系列唔算抵?
最麻煩都係喇叭後同sofa 後都要留位
呢個就算罷啦 無咩可能做到
會唔會係對喇叭就係咁既level
可能未煲完有錢我都想買MAGICO
聽唔慣密封式喇叭 + 偏監聽風格?
我屋企環境要大 toe ,唔係做唔到人聲置中
香港家居環境,喇叭擺位真係要自己試,人地個套未必 fit 到自己
係 可能第一次聽密封式喇叭 坐唔正個皇帝位就feel到箱聲 不過坐正就幾正 但要多啲時間煲
新喇叭煲番半年先
點睇 yamaha wca50 streamer + AS501 組合
Minimum rated output 8ohm 85w
好似幾好力 係大部 同分開兩部, 同都幾平
2000筆直 有源喇叭有冇推介?二手都得
老豆就黎生日
想送部Cambridge evo 150 比佢配對Bose 401
想問下咁配值唔值
拎左台wxa50 出廳,駁elac 243.
音色果然係好清
Why not RN803?
因為缺貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞