[音響撚]音響HIFI討論區 (12)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
串流岩我多d 不是好似唔多app有 而dsd sacd 呢幾樣好似串流都無
其實我見有人會整個ser 比個app播歌,呢隻會唔會好過串流 假設大家個音源一樣
用呢d機, 10 成用手機,pad, 來轉歌.
手機app本身有cover art, 點會冇野睇
坐得係度,.就唔會想起身十幾次, 篤個死人細mon轉歌,大細聲, 多舊魚
係嘅我睇過
audiolab 6000a play本身play fi巳經支援到kkbox,功能插頭又齊,只係冇個display cover art嘅mon

CA嘅Evo 150就功能齊全,有mon。不過就係唔知airplay/chromcast嘅話用kkbox佢有冇圖出?
有冇師兄用梗任何streamer係用到kkbox加有圖出嘅可以告知小弟嗎?
謝謝
我諗你轉用有lossless既streaming service, e.g. KK box, tidal仲好
首歌制作得好,只要唔係lossy都已經好聽
用緊CXN,airplay試過照出圖,理論上應該一樣
毒巴打又放毒
如果apple music呢?
用唔慣 Kkbox
Tidal太小歌

官方 LSX 又減 7800 連專用架
買唱盤,視乎會唔會將來 upgrade 唱頭
唱臂冇升降,唱頭升級選擇唔會多

玩黑膠,就算只聽新膠,除靜電掃,水平珠,protractor (話就話預先裝好唱頭,但佢唔會同你 set 得好精準,好多時都會有 inner groove distortion )
以上基本上係必須品,巴打要預返幾舊水買
洗碟水,睇下隻碟多唔多炒豆聲啦,長遠嚟講都要有支看門口
都得,不過唔識點播無損
咁姐係用kkbox仲好過用apple?
唔係,apple music好似唔知點set
求高手指點
唔關事
最重要 隻apps 點樣射到HiRes 落差音響設備到
我用yamaha wax50 用airplay播
應該都食到16/44
師兄推咩speaker?
Diamond 12.0
師兄覺得夠唔夠力
我覺得好正 可能因為我 新入坑 未聽到夠力係點
睇下 使唔使 較到好高volume 先覺得 夠聲
我平時用iPad聽
電腦台聽
iPad教到尾4格

可能我平時聽開耳機 我覺得細聲 女朋友覺得大聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞