喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
人哋好似好少叫感情春多數話自己懷才不遇
你咪影隻手指甲上嚟感受吓囉
想知啲絲覺得幾高先唔叫矮
有冇人可以揸我對波?
https://lih.kg/2516877

睇依個po,對波咁細都一堆人排隊
仲有早兩日蔥蔥個po又係
港男真係可悲
你化下妝 練下身材 唔好太肥太瘦 差得去邊
已經大把人排隊
點睇男仔叫春
呢樣真 香港地男人又要有樣又要有事業有上進心

女人窮就搵個有錢男仔就得 男人?
人地aim個d男人唔會係咁
起碼多數係高分過你自己本身先啦
依件蔥蔥都可以做到依個地步,我真係唔知班絲叫乜春
我夠膽講香港有一半女生package都好過佢啦
真係雞同雞蛋嘅問題
男嘅覺得d女咁難溝緊係同時溝幾個
女嘅覺得既然咁多人溝緊係慢慢揀
成日見班MK仔喺度尋找(女的)關懷
你誤會晒 以前係男尊女卑 但父權社會同樣地男性要負擔家庭責任 工作搵錢養屋企 男主外

香港而家既女尊男卑係講緊男性一方面地位較低 多數被女人食住 仲要同時又要拍拖比錢、有樓有車
男人做到咁cheap為乜
要男人咁卑微咁我不如自己一個
啲錢又好使 又自由
以前係男尊女卑既父權社會 但同樣地男性要負擔家庭責任 工作搵錢養屋企 男性唔係淨係得福利 亦有更大責任

但香港而家既女尊男卑 係講緊男性一方面地位較低 多數被女人食住 仲要同時又要拍拖比錢、被要求有樓有車 要搵得多過女性 女性完全冇晒責任咁濟 肯aa已經被人捧上天
咁你咪改囉屌
因為果班係有鳩
隻字大就啱?
父權係代表男人話事權大,佢哋去訂規矩。
因為男人大多數都會用錢同地位去同同性比拼,又唔鍾意身邊女人拋頭露面,先會早就以前嘅生活模式。
係佢哋自己決定。

正如而家女人話事權大,佢哋去定立自己嘅規矩一樣
全部都係臭閪
臭西淨係夠膽留負評
冇人反駁到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞