喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
扭轉番個風向d女報仇囉
有無原片睇
睇條友個留言就知佢將自己放到有幾低
女人門當戶對/肯AA=難得一見嘅好女仔
女人要男人養/揾條件好過自己=正常不過
真係抵港女笑港男廢同垃圾連啲支那仔都有骨氣過你哋班垃圾狗公 港男連最唔鐘意嘅台狗坡狗泡菜狗支那人都比不上仲好意思去恥笑人哋
點解女人做男人工 社會會讚佢?
因為已經定型咗男人工種係比較高級 女人本身能力低
所以女人返男人工 = level up
掉返轉 社會定型覺得女人工係比較能力低 所以男人返女人工 = level down = 睇唔起佢

要真正平等 先要改變呢個思想 要知道soft skill一樣重要

補習教琴呢類就因為家長會覺得女人比較安全
大多數暴力/性犯罪者都係男人
你識乜撚毒撚一條底褲著三日啊?
你咁講同條條女都係catgirl有咩分別
agree
大把正常女仔
男人唔好咁鳩痕 遇到低質女唔好so佢就ok
即刻潛
因為唔靚嗰啲係佢地眼中係透明 唔算“女人”
最引人注目個班
例如Email 張芊惠
典型又要父權紅利又要推女權
有時候推動某啲理念真係要講身份
佢地好難以理說服人
普通咁推廣女權嘅組織又少人睇
因為大眾都喜歡睇浮誇 賣肉 嘅嘢
正正經經推動理念 傳播率點都唔及呢啲浮誇女人高
受眾又係 認為自己受迫害嘅一部分受眾
一講女權就高潮反駁 唔肯去理解
而個啲父權思想根深蒂固嘅男人更加唔會想理解 佢地只想做比女人更強嘅人
要真正推動到女權 睇怕要幾十年後

我就係撞到個20upA0樣ok心理有問題
咁你咪講囉屌你
就咁叫春話自已人生一定難啲又唔撚講
隨便係回認緊樓上話溝仔好易啫
我就唔隨便嘅 我女朋友好高質

最後嗰段好認同 性別定型害人不淺
所以我好支持女人俾錢追姜濤嗰類偶像
男人都可以有令女人想保護嘅一面
社會鬧少啲女人鐘意死乸型嘅話男人都可以easy mode
唔該
Email點食父權紅利?你指賣相?
駁唔到
好多人成日幻想女人就算外形唔討好都易有仔
論據就係見到呢類女人拖住靚仔
唔知點解係佢地眼中外形=擇偶標準
人地拖住仔唔可以因為佢地有其他優點,只可以係因為女溝仔容易
毒撚溝唔到唔可以係因為個班毒撚冇吸引之處只可以係因為女人眼角高
我諗正常有拍過拖既男性都會知道其實大部份係雙方都有意思然後拍拖
根本好少話男人要花好多心思先追到個女仔
一係就好似送奶茶上人地屋企個個,以為自花好多心思,但其實變態到爆
咁你好多野都未聽過
真,背後上完床咪又周圍同啲姊妹講條仔床技有幾差,果度有幾短,有幾快
咪係 條女偏頗到 永遠淨係講一範就當真理
男人做唔到女人咁雙標咁閪
所以個社會真係好悲哀
你話搵個差過自己既就話啫 木門對木門都叫難得一見既好女仔
根本就係,況且女人優勢有保質期。 如果真係要講2性關係。
男人50歲食20歲妹妹仔都得,你試50歲阿姐溝20歲壯男?

D on9仔咪撚成日用條J諗野,見到有波有閪就流撚晒前列腺液。
緊火嘅咪去打個J入聖人模式,1次唔夠打夠2次,2次唔夠打夠3次. 打到夠皮你自然就會發現根本唔需要/想做兵仔。

如果掉番轉你係男嘅,求撚其係ig post張手指甲都見唔撚到嘅食物相都幾百個DM問"嘩好正喎啲嘢食,係邊度黎架?" 你係咪會每個DM好詳細覆先?
你都hea/唔覆啦大佬。
學下咪撚俾條J主宰你嘅行動,多啲用下個腦。

雖然我個人唔認為完全掛勾
因為賣得出可以有好多唔同原因
為性興趣 為滿足男人想做強者嘅心 為純粹支持下
但係一般路人眼中
係講女權同時賣相係唔恰當
佢寫嘅內容都會有有道理嘅時候 行為就見仁見智
但因為佢以「性」「女性性魅力」吸引人睇
同時就會有好多人盲反 認為佢無資格
但資格其實又係父權下塑造嘅形象(要求女人貞潔)
所有野環環相扣
如果你問我邊個係人都知嘅女權最有說服力,我會話Emma waston,大部分人認知中嘅佢擁有學歷,成就,外貌,財力,人類都係見高拜見低踩,佢講嘢一定多人聽過email
無好同唔好
我只係忠於自己選擇
我覺得人生跟從自己意願好重要 前提係唔好傷害人
我亦都唔會講大話呃人話我無羨慕過人
無人係完美
我都有願望 我都想致富
但我想自己係幫自己去成就願望嗰個人

我同意上面個巴打咁講
好多定型係社會迫出嚟
所以我希望有自由意志 去揀自己既路
比如我覺得外國會無咁壓迫 所以都plan緊去英國
因為唔係條條女都有興趣食啲低質狗公
當身邊淨係得狗公咪要叫春
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞