喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
沒有外在美,無人會留意內在美
其實好多女鐘意ian嗰外型
講靠內涵要講jer
佢入行前已經同緊女神級女朋友一齊
我覺得最後訪問嗰個女仔算係客觀,講完問題仲比得出意見,前面嗰兩個純粹係笑人
下 呢度啲絲打唔準你覺得佢哋係笑人架喎
講咗好耐係講緊難易度
有內涵已經係bonus
事實上大部份女人條仔都係普通人一個

利申唔覺溝女難
溝親女都fail嗰啲好多時自己有嚴重問題但不自知
160ok?
你屋企個情況係你屋企人例外啫
定你有好多女仔frd都係咁?

你平時出街會俾男仔指住嚟講咁癲?
我真係聽都無聽過
ok 高過我
拍拖又會擔驚受怕
為左比面條仔 / 唔想佢咁快厭搵第二個
不斷努力

個個港男郁d就唔滿意架啦
又唔諗下自己咩料
自己有咩條件有幾好對條仔有幾好又有咩用
都係要繼續努力到死

你講依段嘢,男女掉轉都一樣,甚至男仔比女仔更無奈
話佢拜金嗰啲男仔應該都唔會係佢既目標
起碼有兩三年除左廣告,公事同屋企人冇其他電話黎過
Jer其實幾q,好樣衰咩
社會上咁講 你幫人補習個撚個都女導師優先 男學生又女導師 女又女導師 跟本好多好位比女搶哂 得返哂垃圾
工比返男人做 見親服務業屌男人大大力咁屌 見你係女細力小小 跟本都係男卑女尊
你第一句我好認同
真正嘅平等就係唔好任何嘅性別字眼
咁樣對兩方面都公平
其實係運作落去係要有男同女一齊去傾
然後聽到一個雙方都妥協到嘅諗法出嚟
加埋個規矩已經係咁俾人鳩改到唔係規矩
雙方嘅付出並唔平等
又搞錯重點
依度好多人成日都把個pt推去男溝女容唔容易,呢個世界正常得毒撚先溝唔到女etc.
但講咗好多次,個重點係男溝女要付出的努力同女溝男要付出的努力完全唔成正比
你話你覺得正常男溝女好易,ok,fine,冇問題
但依家講緊同樣情況下 正常女溝男男溝女容易啊
就好似同樣係毒撚同毒絲,但毒絲要溝仔比毒撚要溝女就容易好多,依家講緊的就係依個分別
容易都算,好多時在兩性別對比上,得益的都係女性,有咩苦都係男受哂
所以先話唔公平,明白未?
入行前喎
起碼唔會係靠樣溝到女嗰款

重點係佢女朋友靚太多
寶寶收唔到兵。。。
做乜野事
我同意女溝男易過男溝女
但有無諗過我唔係同緊你講野?

你所謂重點只不過你自己討論重點
我同樓上絲都有另一個討論重點
我refer緊好多留言吹到男人要有幾優秀門檻有幾高先有資格溝女啫

講返女溝男易啲根本無可否認
我樓上都講過男人係隨便過女人
男人心態上有得食無蝕 唔需要瞻前顧後

如果你覺得哩點唔公平
咁係咪女人變成同男人一樣幾乎來者不拒你會開心啲?
之後佢哋就話你唔好亂咁用例子政治同男女關係唔可以咁樣比

巴打一開頭睇你嘅言論我以為你又係另一個偏幫女仔嘅男仔
但係你最後嗰句真係講咗我正想講嗰句出嚟
依家個問題唔係出係男仔或者女仔身上
而係個規矩已經太離譜唔適合正常人去遵守
定立到規矩出嚟自然就可以改規矩
改規矩嘅目的都係想大家目前嘅情況變得更加好

而家男女關係唔和諧呢個現象要歸根究底追討係男方定女方嘅錯都好難
原因就係因為根本依個係由社會同埋文化仲有傳媒製造出嚟嘅問題
其實傳媒要為呢個問題付上好大責任
當初好多嘩眾取寵嘅標題同埋描述令到男仔同女仔雙方對對方都有好多嘅誤解
而又一直冇乜機會為大家平反所以就一直積怨
慢慢令到全香港嘅香港人都唔團結
留個聯絡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞