喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
個重點係普通男仔增值自己後頂多都係叫溝到女
但普通女人增值吓自己已經係可以呼風喚雨
你明有幾唔公平未
呢個post已經見到冇人溝佢地啲原因,死兜話自己矮所以人地就唔揀佢,絕對唔係因為佢地格衰不修邊幅口臭而冇人要。
講到港女咁差叫佢地溝男人就扮睇唔到,舉例駁佢地就話個別例子,但佢地自己溝唔到女又唔係個別例子喎
我覺得港女擇偶真係唔使睇有冇錢有冇樓,直接睇下對方連登ac講過啲咩就得
ching 你走先 呢度我頂住
起碼有得揀先 出到黎社會
女仔可以輕鬆有同分/更高分既男仔追
但男仔係好難越級挑戰 而且男性往往要主動溝人果位 要花思去追
點樣呼風喚雨?俾人貼上連登彈樣衰係雞係公廁呀?
咁想呼風喚雨不如變性囉,使乜恨?
女仔生得靚已經乜都搞掂
男仔生得靚仔 但人工低既話都係垃圾 實溝到女既 但高質既唔會到你手
關咩事 依家講緊個現象同社會風氣
你覺得自己叫人改變自己性取向係講得好啱?
王祖藍陳同佳周街都係?
但溝唔到女係周街都係喎
屌你老母你真係好撚柒戇尻
你唔好咁小學雞啦求下你
無啦啦叫人變性
好想知你幾多歲
講嘢咁撚戇尻
你自己係女仔緊係可以口輕輕咁講啦 試下你做男人擇偶你咪知
靚仔有錢佬、樣衰有錢佬、靚仔冇錢佬全部都要靚女,咁梗係唔夠分㗎。
咁你咪要求呢個社會多啲靚女富婆、樣衰富婆要靚仔囉,咁啲靚仔冇哂貨,啲普通女咪要返普通男同醜男囉。
林鄭媽媽係女人 所以女人=媽媽
你真係goodest logic

印度女性被歧視係長久以黎一直既傳統
香港班仇女毒撚係唔係啊? 50年前有冇啊 讀多啲loigc先啦 唔係攞個別例子黎講就錯誤類比

覆我未 唔好駁唔到就負皮走人再圍爐打飛機啦
認真喺外國真係男溝女大機會啲咩
有仔就開心咩
有靚仔食先算啦(利申:冇
比着男人就算有幾十個美極肥婆唔通都會開心咩有冇咁濫
你都要睇下自己咩斤両先得㗎
有幾十個毒撚溝你已經算好啦
俾你生活喺外國,你要溝返啲毒撚轉頭呀
認真喺外國 男性真係大機會啲溝到女咩
其實啲女可以咁都係因為有班男人唔生性
好似有啲女可以靠賣相發達咁,慘在真係有一班男人去買呢有雞嘅出現都係因為有一班男人會去叫
冇依啲垃圾班女點會可以咁猖狂

想改變依樣嘢首先就係要男人自己生性先
特別係嗰一部分男人完全係男人之恥嚟
你講既條件會唔會有10%咁多0.1%我都覺得比多
然而係香港普通女甚至醜女都係aim靚仔你睇吓交友app幾多
女人最鍾意嘅金句就係 女向上求男向下嫁
反而男人大多都唔介意個女仔生成點 可惜係啲女唔受落 覺得自己有本錢可以揾更好
都係嗰句
港女唔想要父權,但係想要父權紅利
結果香港變成一個好奇怪嘅社會
我唔知咁嘅社會仲叫唔叫父權
但係港女就好似政府engineer咁,technical comment佢哋落,approval佢哋批,連名都簽埋,但係唔使負任何責任,人工係人地嘅double/triple

港女繼續坐享父權紅利,擁有男女平等嘅待遇,唔需要承擔平權帶嚟嘅社會責任
港男唔再擁有父權優勢,但係一樣要承擔父權嘅社會責任
連登講既真男人:可以叫雞 偷食 腳踏幾船
而 女人:偷食=雞 結完婚仲要生仔痛到死呢

女人生完仔/老少少都身價大跌
比人話中女
而男人老左身價都唔會跌 仲會升添

咁男人主動溝下女人 有幾唔公平?
現象就係男人揀女人唔會首先考慮錢而係睇樣
普遍男同女揀另一半嗰陣著重嘅方面唔同
但同時每個人擇偶條件都可以有差異
多數男人揀女朋友好簡單 個樣屌得落 最多要多對白滑腳(唔洗長/高妹) 根本冇乜人奢望咩大波 有錢女
女人揀仔就 靚仔 高 有錢 有學歷 主動 搞笑 專業工作 十鳩幾樣

跟住男仔中學樣衰咪又係會俾D同學笑死毒撚 個樣中幅射 猥瑣似雞蟲
溝一兩次女就俾人唱通街 賴蛤蟆 死厹
條友俾人笑下ipad就以為好撚hurt 真係得啖笑
佢地講到好似其他地方女人唔洗生仔咁
我都覺得係呀 揀男朋友一定要睇佢連登ac講過咩
口賤即bye bye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞