喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
仲有條mk妹拖住個靚仔 對個乖毒撚評頭品足+恥笑
成日覺得你地係咪平行時空
我身邊正正常常啲女都冇你地講咁多人追
我懷疑香港男女都係追緊top 20%既異性 當下面80%透明
痴撚線,另一方面毒撚只係想搵個女仔拖下手,點知連catgirl都唔鳩要佢
香港既男女唔平等而已係納粹對少數民族果隻級數
真係好撚討厭,典型香港臭閪
認同你。
上面好似有個巴打不停話女人只會揀高佬,但明明條街有好多拖住條女嘅男都冇175cm
仲有個話女人有更好嘅人追就會走,但其實呢樣嘢亦會發生喺男人身上。係人品嘅問題。
咁咪就係因為你地好多女人好閪囉
要求又高 成日打下機都唔比
又要人錫自己寵自己 永遠要人就你
因為佢哋唔當個班追佢嘅仔係追緊佢囉
唔靚仔/普通仔埋佢身就叫騷擾佢 靚仔埋身先叫追
所以你啲女仔frd話冇人追 意思係冇靚仔埋身咁解
點解會覺得女人就大把人溝

其實你身邊有冇熟嘅女仔fd?

有嘅話係咪個個講到你咁多人溝比佢揀

有冇人同你講過先,定純粹你自己覺得女人就係會比人溝?否則就係肥婆、豬閪?

我冇比人溝過,身邊fd唔少都冇咩人溝,樣子正常,幾靚都有
真係覺得差既咪飛咗佢 去叫雞又好sp又好打飛機又好 講真冇需要忍佢
女朋友唔係必需品 點解成日講到港女幾差幾差 轉個頭又要追一個“女神”
我幫佢地答埋, 男朋友175都冇既女仔係騎牛搵馬
有冇諗過人地真係冇人追
比較靜同摺既 少社交 冇人追好正常
點解你覺得一定有
對好多男人黎講 冇計 天生性慾大
如果有方法降低80%性慾 應該大把人買/做
咩熟既女仔FD分分鍾同女仔講野都唔敢
咁港女都幾慘 通常係真心愛一個人先同佢拍拖
原來對方只係為扑野
你講嗰啲stereotype起碼要50歲以上嗰批男人先會出現?

招牌跌落黎都中幾件啦
你走去問第一次同女仔食飯洗唔洗比埋錢
除左A0毒撚我諗十個有九個都會話要比,話gentleman,然後話條女扮比就有分加
呢d思想咪助長人地氣炎囉
你自己都冇追求男女平等既原則,淨係識返連登屌人食父權紅利
咁受個班人既思想影響,十個有九個男人都會埋單,咁你唔埋單女人咪睇唔上你囉
呢d野就好現實,靚女大波同暗瘡肥婆你都揀靚女大波啦
全部都係demand supply,現實係有大把男人頂爛市,條supply curve shift左個equilibrium咪自然高
女人自己本身係控制唔到個equilibrium set係邊嫁喎

市場決定一切,有著數無論男女都會拎
如果今日柒頭可以配大波靚女你會唔會揀返暗瘡肥婆?
如果唔會既話唔應該批評港女

當然你話你想批評既係自稱女權一邊講男女平等一邊要收禮金要老公養(唔係雙方共識而係奉旨要老公養)咁我就十分支持既
唔係覺得,係事實
身邊識的異性全部都有仔,但就有好多同性的朋友都係a0
至於你話係咪女冇人溝就肥婆,豬西,冇咁講過,但非肥婆,豬西的女要出pool的確容易好多。
一路講緊的就係呢樣野唔公平
agger 我成日都唔明 點解要養拜金女
寧願單身都唔會想同個為咗我啲錢既結婚啦
成班毒撚幻想d女多人追要求高先冇人show佢地
事實係得佢一個毒撚追都冇人想show佢
男女都好,如果有個咁既思想既人黎追佢,我諗都會不了
咁其實唔係個個都鍾意收兵
難道搵唔到啱心水嘅人叫下春都唔得咩
係咪要一有人追就要受呀?
跟住又會有人話d女人條件多多
我唔信男人揀女唔睇樣唔睇學歷唔睇家底囉
其實我想問呢個話佢正常樣有咩問題?咁佢真係同平時喺街見到果啲一樣

咁究竟要答咩先啱呢?我想問你會唔會自卑心重左啲?
如果講自己身邊既話 我朋友+同事既單身率男女差唔多
你描述得準確啲得唔得
你睇下佢講完「正正常常」果個心虛尷尬笑先啦
講一半唔講一半 仲要屈鳩人自卑 你係咪cctvb新聞部返工
點可能冇呀香港狗公咁多我就唔信冇人埋身 人哋收緊兵唔通會周圍同人講咩
如果真係條條女都同時有大量仔溝緊
咪即代表平均條條仔都同時漁翁撒網咁追緊好多條女
170以下呢? 170~175已經係正常人 果D係咪就抵死?
無論現實有咩例子都好 點都係反駁唔到男人身高同佢既評價冇關係

重點係做好男人既準則比好女人高 而且再加埋不能逆轉既變數 (身高)
社會公認 女人合理地搵勁過自己既男人 基於呢一點 可以點輸?

其實你地明唔明咩叫父權社會 女權主義?
女權主義個真正目的係 "性別平等" 解放男女性別限制 唔會再有準則 定立好男人好女人
一邊支持父權 踩男人冇風度 覺得男人喊好廢 另一邊又覺得女人要煮飯洗衫好唔公平 完全忽視有前途既職業女人全優勢 淨係識幫自己 點令人信服? 唔係應該拉埋男人做隊友咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞