喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
上面都識話王祖藍有錢啦,咁你天生有啲方面比人差嘅,咁你咪向第啲方面搭救囉。
乜都唔做就話矮所以大條道理社會同女人欠咗你呀?
人地侏儒症都溝到女,大粒墨陳同佳咁樣衰又窮又矮到溝到女,矮又點?
自己唔肯改善去吸引人地發掘你矮之外嘅特質就唔好向到賴啦,女人樣衰你都識講女人要去整容化妝隆胸去執靚自己,咁你又做過啲乜野執好自己呢?
你唔會覆
即係都有人溝啦
無兵又如何
人哋有童年陰影,唔好怪佢
支持港男溝大陸妹,到時俾人謀咗份身家只係俾天收 啱嘅啱嘅,港女都可以謀㗎嘛,快啲去溝啦,唔好留戀港女,快啲移民中國好走不送
其實正常女人都唔會考慮狗公 甚至會困擾
不過呢度嘅連登仔會覺得女人俾狗公flirt 就好幸福
又唔諗下自己啲同性做緊乜撚野
上連登一轉都睇到女人被人指點多定係男人被指點多啦

呢個的確 連登太多仇女毒撚 同埋因為連登用戶更多係男人 你去啲多女人既論壇一樣係偏頗女人 ie babykingdom, Dcard

同埋 有冇諗過仇女毒撚係點出現 就係一堆因為女尊男卑、女性擇偶主導權既社會而溝唔到女既人發洩不滿而造成 男人淨係窮/矮/性格毒唔識溝女已經收得皮 如果現代社會唔係對男性咁苛刻、男人辛苦咁多就唔會有呢堆仇女毒撚啦
我睇到懷疑自己返咗小學 小學男女都被人笑架啦
印度唔夠男尊女卑?咪一樣仇女
姓賴
所以咪比人帽咗囉大把女都係騎牛揾馬你唔知啫
咁你起碼有得揀先 香港地做男人咪話可以揀女 連比女揀嘅資格分分鐘都冇
繼續講個別例子 你到而家都唔明人地講緊乜樣 講緊女性可以搵到比自己更高分既男性 但男性極難啊

女人搵個經濟條件好啲既係天經地義 男人就係食軟飯
呢個post睇到女人幾撚仆街
一早放棄左溝女,鳩痕咪打個飛機
人生苦短點解要招呼面試官
唔叫春你點會留意到
入左個靚仔嘅殼就可以開好多鮑魚

從來呢個世界都係分配不公
吓,女人疑似被包就已經俾人鬧係雞係公廁。男人想求人包就阿姨不想努力。
俾人話食軟飯侮辱過公廁呀?
林鄭媽媽係女人 所以女人=媽媽
你真係goodest logic

印度女性被歧視係長久以黎一直既傳統
香港班仇女毒撚係唔係啊? 50年前有冇啊 讀多啲loigc先啦 唔係攞個別例子黎講就錯誤類比
乜而定搵個經濟條件好啲 例如自己搵15k 搵個25k以上既男朋友都會被人話臭雞
10%都冇啦

香港啲女人既曬命方法=點奴役男朋友控制男朋友 男仔點寵點縱壞自己點跪玻璃
點解係都要講到有仔埋身就爽皮

唔鐘意既野煩住你只會係一個困擾
唔岩feel都要收兵都要格硬食先係傷害緊人喎

其實所有野都人夾人
我都有幾個靚女朋友好鐘意毒撚架喎
咁佢地又賴蛤蟆想食天鵝肉?

仲要講到女仔唔夠班但又想食靚仔
人地有自己擇偶要求係人地既事
唔通你自己連少少要求都無咩
Cat girl 你咪又係唔會食
洗唔洗咁自卑要踩底人

其實好多女仔都好努力扮靚
但我眼見大部分港男又無咁做喎
淨係講話女仔化下妝打下扮就大把人溝
咁其實港男做下gym 襯下衫都溝死女啦
Coffee 老公五官都唔係好靚仔架喎
咪又係練大隻

點解唔努力少少增值自己而係要不停攻擊女性?
不停咁自怨自艾所以你地咪依然原地踏步溝唔到女lo
你請佢食飯
佢有講聲多謝, 感謝你欣賞你 已經偷笑

食飯男人出錢已經變左老馮
即係代表你有得揀囉 男仔除非你好高質 否則撚有人溝你咩
哭能左
駁唔到就負皮 笑死

根本而家香港男性壓力大過女性已經係事實 邊有得駁 只係連登有時講得太偏激誇大咗個程度啫 鬼唔知女人都會有壓力咩
依家d IG限時條狂放洽鳩自己條仔既相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞