喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
咁以前啲男人定立規矩要自己養家工作負擔晒所有家庭開支就係佢哋嘅問題喎,佢大可以定立規矩要女人養家

依家女人咪要訂立自己規矩囉
女人定立規矩就係要你哋養家工作負擔晒所有家庭開支,仲要對自己好。
有問題?當年有得俾自己話事嘅時候都係比你哋自己決定

你以為當年啲女人冇其他嘢要負擔?家頭細務乜嘢都要做晒,出街識朋友都要問過老公,生唔到仔就俾人休,冇得讀書又要紮腳。
呢啲唔係負擔?

而家女人嘅世界,有得俾你講唔滿意仲想點,當年啲女人有冇得講唔滿意
而家講緊比較嘛 女人一定輕鬆過男人n倍
男人矮/人工低=人生已完 冇擇偶資格
男人覺得自己出嚟做嘢大晒
有啲男人普遍都係智商比較低,想像唔到自己冇接觸過嘅嘢。
「你以為當年啲女人冇其他嘢要負擔?家頭細務乜嘢都要做晒,出街識朋友都要問過老公,生唔到仔就俾人休,冇得讀書又要紮腳。
呢啲唔係負擔?」

所以咪就話以前都仲男女平等過香港而家囉 而家男人都要做埋呢啲 不過好多人都唔生仔啦而家
咁係因為你哋當年定立規矩對自己唔夠着數掛
冇啦冇得返轉頭,依家係女人話事。
男人老狗唔好理咁多嘢
女要樣 男要事業囉

香港個問題就係 女人見工 升職都優先
因為係後生女人 跟住覺得揾錢易 話仔垃圾
就算當年係男人著晒數又點 你係現代人喎大佬 以前古代人啲利益關我咩事
總有啲豬閪仔又識唔到,坐車有人會讓座俾佢嘅
港女就係咁
一下屈男人智商比較低
就當真
係香港得女人會覺得自己大晒
叫春既同時咪引緊狗公
肥都唔肯減就無話可說
最簡單可以做到
係咁架啦,供求問題,你都可以變性切左條J開個隆,一樣可以呼風喚雨
我成日諗如果係咁佢哋會唔會用返自己俾人溝嘅招數去溝番人

不過佢哋應該會做到勁撚柒
因為佢地追求既係高大靚仔有錢幽默charming 可以話全港既10%男
咁點會唔使叫春
港女食開鮑參翅肚 你依家叫佢同啲平凡人一樣食啲平民嘢食 當然嫌三嫌四啦
咁我夠膽講男人嘅人生難你十倍
你係咪痴撚線

前排仲有個絲打話同男仔玩得埋好多,想下世做男。
有幾多個香港女人結完婚之後唔使一路返工一路湊小朋友?
係壞處黎
打完飛機後,性慾會大左
會仲想搵塊西實戰
至少你都有頹飯供應 真係餓到就死都仲可以勉強滿足口腹之慾
但香港做男人咪話有飯食 分分鐘連屎都冇舊 咁你見到個差別未?
不過夏蟲不可以語冰港女同啲高官一樣都唔貼地 點可能理解民間疾苦
重點係 男仔根本唔止要事業
得事業可能都溝到唔錯嘅女
但女人得個樣已可以呼風喚雨
依個就係分別
「點解無人理我㗎!點解我電話會一年365日都無通知㗎!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞