喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
基本上香港地女仔6分樣已經大把仔當女神拜
普通樣靠濃妝p圖ig一樣幾千followers大把on9仔人爭住溝
Examples: ig嗰班電子雞
咁你有無努力過嘗試做過49.9999% ?
加油
只要努力增值自己 我唔信一世都溝唔到女/無女埋身
通常得啲極度自大嘅人先會覺得其他人自卑
再加上你太有「何不吃肉糜」嘅feel,我無興趣同弱智討論呢啲嘢
OK

咁你點睇?女性係咪由升中派位果吓開始有制度優勢? 有時我睇到兩大個男女比例差距都幾大我都不禁諗呢件事係咪真
公道講
雖然上述要求,女方看似要求多多
但其實男果邊仲高
唔係公主病港女
已經講緊女仔需要專一,細心,對人好,溫柔
仲要唔係肥婆豬扒樣衰

香港唔醜又唔港女既女仔已經絕哂種咁濟有都比一早比人mark哂

一嚟就叫人收皮,有冇諗過溝唔到女係因為口臭?
反正我身邊嘅朋友冇要求男人175up,連170cm嘅女都冇要求。(但佢要求專業人士,佢條仔醫療專業,冇175cm)
你又知你大過我

鬼唔知唔係100%個個高大有錢靚仔咩 你連人地講緊乜都唔知 cls
好啦
我最自大
港女又無波又蘿又靠化妝又要冷高鬥 全球包尾
港男好慘

你唔洗再覆我啦
因為我係弱智
Case closed
*無蘿
淨係唔港女格唔公主病呢樣嘢已經九成港女做唔到
火都滾撚埋
補習唔撚請哥哥
幼教剩係請miss
CS剩係請黑絲
文員prefer女
秘書剩係請女人
地盤就搵男人
送水就搵男人
倉務員就prefer男人
你老母臭西辛苦野就有我地份
錢>all 只要男方有錢就算條件package點差 叫雞偷食打女人都唔介意冇錢咪要高大靚仔囉
慳返啖氣啦,同條弱智講呢啲
荃官早3-4年仲係男4女6
早十年前我估起碼男3女7
總有班女食住個優勢
又扮唔知
同佢地繼續講只會泥漿摔角
不如巴打諗下有無方法脫離呢個困境
幫下d 1-5分嘅男
睇啲有錢佬就知,啲老婆幾包容
btw,其實我覆咁耐只係想表達身高並冇嗰位巴打講得咁重要。
反而錢好似重要啲
你唔係覺得自己講得好有道理呀嘛?

咁我想問你意思係咪應該要將男女分返開一條隊,而去就返男性因為冇咁早熟而導致佢哋喺同一個時間點有能力上嘅差異。

Equality vs Equity 嘅研究有冇睇過?

排返同一條隊就係想實現平等機會。

成件事會唔會係因為你倒果為因,將自己唔成功嘅結果,歸咎於喺你先天嘅性別上?
我無對呢方面有研究
因為我無學過有關呢方面既野
不過係咪要考慮埋男女人口比例
你條死假人多人溝都暗爽啦 屌你老母扮撚哂野
除咗向外求別無他法。大陸既女風險高唔建議,執執個人學番一門外語台日韓應該可以一戰
女人只不過係想要平既自由,最令我深刻嘅係Facebook新聞話韓國都要女人當兵,跟住香港啲女人就話好撚慘又要生仔又要當兵,但佢哋根本就唔明白由古代到而家好多重要嘅位置都係有男人擔當,先造成男人嘅社會地位好似比較高
雖然比你屌過幾次老母
但呢鑊我撐你

香港個環境完全順住女性優勢來運行

因為女性語言/溝通能力較強,邏輯數理較弱,男性掉返轉
中小學課程/考試已經極偏重語文科,又忽略男性腦部發育較慢分班

香港經濟結構又係極偏重服務業/金融業,忽視科技創新行業
又係女性有優勢,男士就算有料,出路都比較少

搞到 勞力對機器既工男人做多
服務業/金融業係女人做多

搞到現今女性比男性較易進入上流社會
咁都係討論啫,不過點解以前反而係男3女7? 因為會考隔咗一重?
所以港女都係g
屌你老母臭西咪撚比我見到你真人 一定掌爆你個咀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞