喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
所以香港啲垃圾男人真係好撚廢
全部被港女食住 縱到啲港女覺得男人比錢係應該 男人就係要攞黎錫女仔寵女仔
女人要搵人埋單都要一定付出嘅
化妝/keep身材/facial
身邊d女仔fd剪頭都兩三個月洗千千聲
唔同我呢d麻甩永遠都係速剪就算…
女要樣 男要事業囉
大把樣衰肥婆冇人埋單

男我覺得有沖涼 d衫唔好we哂就正正常常可以溝女
識d毒撚可以一條底褲著三日 點頂
唐詩好多愛情叫春
Agger!!!
以前係男尊女卑既父權社會 但同樣地男性要負擔家庭責任 工作搵錢養屋企 男性唔係淨係得福利 亦有更大責任

但香港而家既女尊男卑 係講緊男性一方面地位較低 多數被女人食住 仲要同時又要拍拖比錢、被要求有樓有車 要搵得多過女性 現今女性又有福利 又完全冇晒責任咁濟 肯aa已經被人捧上天
認同香港女人係輕鬆d,大部份工如果學歷/interview差唔多都會prefer女既先,尤其sales相關嘅工作
同埋上面有人講嘅 「勁男》勁女》廢女》》》廢男」的確係依家香港嘅情況,但要入到勁男個range 等於係top20%既男,然後剩低80%非三大非專科(搵唔到錢)&唔高/靚仔就地底泥
睇親呢啲po都會懷疑自己係咪真係女人
真心唔明點解吹到係女人就有人埋單。
身邊有唔少一般樣嘅女人冇人溝
睇你天生生成點啫 真係生得醜啲味要洗多啲 但搵到個人工高啲既乜都值啦

身材唔錯正正常常已經好殺啦
keep身材要咩錢 唔肥唔瘦已經得
所以?????

以前男人要養家工作負擔晒家庭開支 而家女人洗唔洗?
做男人真係有得打飛機
最多只係outlook唔差,但你性格差,份工又唔好,又無樓無車,一樣溝唔到好多女
相反女仔只要有幾分姿色就得,根本不用努力做人
叫春?叫你老味
天生設計咸濕囉 衰用下體諗野 否則女人咁撚煩鬼有人要咩
叫春係招募新兵炸
你估同d 毒撚一樣呀?
係就好 可以做1又可以做0
根本大部分人都做唔到勁男
根本香港女尊男卑已成事實 邊有得卑

女人擇偶可以大晒開條件 男人做錯野仲要跪玻璃
男人咁係搞cheap自己抵撚死
佢地講得誇張啲/講緊最top果層女啫

但總之現實上 女可以輕易搵到高分啲既男仔

5分女—> 6分以上男
7分女—> 8分以上男

5分男—> 3分女
不過你夠主動夠姣 個樣唔差其實都做到
冇身高/冇錢人工低 是旦一樣已經係死症 窮女可以搵有錢仔 窮仔撚有人要 仲被人話食軟飯
樣衰/窮都算後天有得變

矮就真心慘 天生既野被人歧視
只能夠講女人嘅人生都唔係你想像中咁容易好多嘢要經歷過先體會到

隨便講呢啲說話同啲老屎忽講自己就幾難捱 依家啲後生就幾輕鬆都捱唔到 一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞