喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
我覺得講easy mode又多左
Easy因為女人易搵到男人埋單?
女人識仔付出得少但收穫大?
但點解人生易唔易係由識唔識到仔結唔結到婚定?
其實男同女係好難對比
每個人揀既route都唔同,想做事業型男咪easy過女
想搵人結婚女咪easy過男
連登仔睇唔到啲金字塔底層女啫
無去過咁既gym

又一個 a b 唔同意見既comment
只能講我身邊無女人會咁講野
男人就會

再次無討論空間
你覺得你講既case係多數定等老公養/老公比大份既case係多數?
而且唔係講緊我識到咩女,而係講緊香港男性普遍由畢業開始就有呢個壓力
呢個係社會風氣既問題,就算我最後識到條女包埋我,但都改變唔到男性係suffer緊呢個問題
我同朋友出街 男定女都唔會睇驚人地唔舒服

慘 咁係咪性格有問題就要比人笑個樣
比起男女之爭 比較唔明點解女人咁鐘意為難返女人
男人成日鳩鳩下 但有咩事都會幫返男人
利申:唔friendly 唔可愛
上面都講左
個人經驗為例,
無女仔朋友會屌港男身形點樣 又唔做gym
只係港男不停嫌棄港女點點點
但我身邊好多靚女朋友無嫌棄過

我想講野既係
有魅力有才華有自信吸引到女既男人
未必係外表好出眾

講Ian dee 只係因為大眾識佢地
係有才華有內涵既例子

唔通我講我朋友你會識咩
我有咁既朋友都溝到女啊
Sorry 你可能誤會左

我講既係係街上只會留意靚女
其他全部都唔會睇
所以只有讚 唔會笑

自己識既朋友就可能會因為性格差而屌下
你好似立場一開始就決定左 入黎就黎搵野駁 想贏人咁緊係
個人經驗不嬲都係唔可靠 對比總體基數極度細 咪盡吸收囉 一定會有偏差 偏向自己立場 但起馬唔好做叻哥囉

我呢 就日日聽我幾個屋企女人數男人大既加埋d女仔fd數男人冇風度 矮仔 窮
咁唔通我咁就證明到全部女人都係咁? 其他人經驗同我唔一樣就=吹水?

所以我信你嫁 你個gym 男女比例1對1? 仲要冇乜人? 快d分享 好想知 係咪高級會所黎?
我咪講左 a b 唔同睇法
我自己係身邊係咁 但人地身邊唔係咁
講黎都無用
所以ended topic
控制好荷爾蒙 女人就影響唔到你
性格咪改囉屌你老母
兩公婆一齊養家,又有幾多男女均分,而唔係男比多d?而且除左養家仲有拍拖係咪AA結婚幾多禮金呢d問題
AA係大家眼中已經係好女仔,但其實諗深一層呢樣野係好平常
淨係講入息中位數男都高過女
你話覺得suffer咪唔好結,咁同唔鍾意香港政府咪走有咩分別?
唔可以講出黎?唔可以想改變?
條賓周根本禍根黎
連登話男人係因為比女人打壓所以咁弱勢
唔咸濕唔理女人一直保持理性
應該可以勁到推動世界發展 可能依加已經移民到上火星
我都係講下
不過重點都係香港女仔好興對同性指指點點
現實咁臭口話人地做雞 通常都出自女性把口
只係好睇唔過眼依樣野
呢條友啲logic真係cls 可以貼出黎做教學
靚女當然永遠都有market
但女人老左要付出好多先保得番
我都係講緊我身邊既人
都好主觀既

可能你身邊既人唔係咁樣啦
可以
我想講既係所有人無論本身高矮肥矮靚與醜
只要有自信有才華有內涵都有可能比人欣賞
花瓶都未必會紅 會開心
而有實力又無咁靚都有機會會紅 順利d
人人都有自己既價值同難關

Your attitude determines your height
我都希望你可以開心d面對所有野
Pin this if anyone want
*高矮肥瘦
可唔可以教下我點樣姣仔?
你去左咩國家?

都係人夾人姐
可能果邊既人你覺得岩傾d?
我覺得男同女追求既野唔同,所以去gym既男女比例會唔同。調返轉瑜伽場一樣唔多男人。做gym大部份都係想操肌肉,但係香港女仔追求排骨身型就算你話唔洗操都有肌肉佢地都唔會要。女仔追求線條多數會選擇瑜伽,瑜伽講究起上黎都好intense架。男仔為左肌肉去做gym,女仔為線條去做瑜伽,兩者都好努力架喎。
岩呀
第一印象都係講packaging
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞