喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
女人唔係你秒想天開、揀飲擇食 有咩可能30-32歲前冇人埋單 你唔喺自己最黃金時揀就冇得抵賴啦

男人咪一樣有黃金期 30-40囉 過左40一樣扣分啦
一定大部分都答紙版靚女
的確 決定同唔同對方拍拖之前一定要睇吓個連登ac先 萬一係弱智cctoy仇女兒登仔點算

其實男性係咁係度呻女人呢樣嗰樣 又女尊男卑又盛 有冇諗過係自己太柒 外表唔吸引 講嘢又開口夾著脷 咪唯有睇錢睇下可唔可以墊高返你個人囉 你個package係女嘅 啲女倒追返你貼埋大床啦

再唔係點解唔退出呢場男女擇偶嘅競爭比賽 可以選擇單身或者轉gay 點解可以咁厚面皮覺得成個宇宙圍住你哋轉 某個女性嘅存在意義就係同你拍拖結婚生兒育女 但唔拍拖咪唔使做呢做路唔使請食飯買禮物低聲下氣去討好女性囉

如果繼承權女性優先 升職先女性先 冇母職懲罰 社會政策包攬返育兒責任 我唔介意改變個社會風氣 喺擇偶上變男尊女卑喎
夠大把豬扒都有仔/ 窮女嫁金龜啦 你唔講
邊樣多啲????

成日攞個別例子講
王祖藍聚到李亞男添啊 係咪代表大把女仔唔介意男仔身高啊??

好慘 無得讀大學
所以而家咁自卑

其實自卑咪增值下自己
男人遲少少先起步都可以架喎
女人就話青春有限姐

而家係你自己睇死自己
自卑心作祟
你肯努力既話 無人會當你lulu lo
唔生咪得 有共識咪得
有咩衝突? 訓醒未
退一萬步講 人生在世都係為自己開心
我個仔唔開心關我撚事
真呀 加上香港樓價太貴 去外國做藍領都買到樓 加上稅率高 唔易被人嫌窮
你收皮啦 我賭乜都得
起碼>50%女仔都要求男朋友175 or above
因為狗公只係都市傳說
得閒出多d街睇下

你應該無乜朋友
已經無討論價值
我話a
你就話a 唔岩
B先岩

全部港女都係垃圾
港男好慘
常識:連登仔中意大波妹
175/180up 、 人工唔錯(至少唔低)、有上進心、專一、細心對我好,呢個基本上係95%女人開既條件

而男人:唔好係肥婆豬扒唔好樣衰同公主病港女已經跪地感恩
但最好係靚女
個現象係「喺呢個男卑女尊嘅年代仲有絲打叫春」
咁你想表達啲咩呢想問???

同埋有冇朋友同出唔出街有直接關係?唔洗返工啊小朋友?
試下俾啲痴線佬圍住就知唔爽
其實你咁講得某程度上都認同香港男性本身就係處於劣勢
係香港男人廢姐
寵撚到班女咁撚串 以為條條仔都想屌佢咁
寧願一世單身好過娶埋啲性格閪嘅女
唔係慘撚過食屎
下!?
唔好係肥婆豬扒唔好樣衰同公主病港女已經跪地感恩??

咁即係唔專一花心都照殺????

你誤會左
我只係見佢咁唔開心所以順佢意思講下
其他point 唔想爭論

但上邊有啲人叫男人受唔住而家班女 的話轉gay 係咪覺得自己好幽默 性向都有得揀?
叫你出街睇下有拖拍d人平均乜野質素

個個高大/靚仔/有錢?

我大過你啦7頭

慢慢同班廢男圍爐取暖啦
講真 啲女對男人要求咁高 乜嘢米八大隻幽默有車有樓高學歷高收入靚仔
做男人唔該都爭氣啲 我哋都應該要大波大蘿瘦腰專一顧家温柔體貼小鳥依人嘅靚女先揀
就算真係揀唔到都好 大不了東家唔打打西家 媾大陸妹台妹個啲都唔好媾啲性格閪嘅個班港女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞