喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
其實有冇諗過你所講嘅人生困難,有唔少唔係只源自於你嘅性別,

而係因為其他因素,我發覺呢個post好多人都係咁。

要比較就應該喺多方面(例如生理、心理、家庭、工作、愛情、友情、學業、社會地位⋯⋯)做同等嘅比較,即係大家其他嘢完全一樣(invariable),只有性別係唯一嘅variable,先做到比較性別嘅效果。

但始終現實係有好多variables,所以你好難排除其他因素帶來嘅後果。所以單歸咎喺性別呢個因素係冇意思。
女人A cup墊到C/D cup嚟呃人都得
班以根本唔會明 仲喺到反駁
人哋騎牛揾馬又同你講咩
Up stepped a German known as Karsten Braasch who was ranked 203rd in the world and after first beating Serena 6-1, he then disposed of Venus 6-2.
"I didn't know it would be that difficult. I played shots that would have been winners on the women's circuit and he got to them very easily," said Serena.
"They wouldn't have had a chance against anyone inside the top 500 because today I played like someone ranked 600th to keep it fun," was Braasch's assessment.

係Williams兩姊妹唔成功嘅結果
咁唔怪之得其他巴打同你討論唔到
咁緊係要有樣有身材啦 仲可以靠化妝錦上添花

問題男人有都唔夠 仲要好多其他野
Sorly囉
唉我已經用緊學術台mode
無可能一個論點/reference 就可以做到一個結論
咁大家都唔洗讀書
唔洗寫essay
Professor都係廢既

我都講左我無學過呢方面既野
你又再問我
咁你想我點答你呢?
咁你咁想贏 咁咄咄逼人咪認同你lo
又唔gur
成日話男人要求高 咪話你班港女廢?明明啲要求好basic

靚女: 講真呀 係人都鍾意靚嘅嘢㗎啦
大波身材好: 肯比心機操吓有幾難 唔係太瘦都至少B 再墊一墊就C啦 再唔得咪隆胸 少少付出都做唔到學人拍拖?
有錢/唔窮: 要人同你捱你好唔好意思
高學歷:唔通同個低學識嘅垃圾一齊咩比著你哋都唔會揀個mk仔過世啦
米七: 要帶出去見人㗎 生到侏儒咁隻腳又肥又短同你行埋一齊你唔醜我都醜啦
幽默:個人悶點生活呀要對住你下半世㗎

連登女真係好心咪咁仇仔啦
呢個post d人天生做男人都可以打曬飛機咁 好撚核突
條仔有錢/冇得揀/騎牛搵馬又同你講咩

拍拖耐咗後嫌人矮分手都聽唔少啦 不過多數直頭唔講出黎
條女駁唔到就淨係識講埋啲垃圾說話 logic又差到仆街
你最後一句屌咁應得唔得架
我驚個post一半人玻璃心碎撚曬
默默追po嘅我發覺男人同女人真係兩個物種嚟,如果唔係大家都有需要應該唔會共存到
真 我個女仔fd嫌人矮比帽人帶 搵個高佬 但佢自己得15x
佢明顯冇唔gur

用返同一思維 女性口中嘅毒撚
都係有一大抽社會 心理 生理嘅因素影響
先有咁嘅結果

純粹用唔努力改善自己去指責人
又係合理?
唔係因為性 鬼想要女人咩
吓聽都未撚聽過女仔笑女仔波細
當我求下你地 唔好再吹風講到米8就屈哂機
真係害撚死人
陣間啲女又話依啲係少數點點點同女人講道理都晒鳩氣
睇我名就知其實我就結咗婚既,香港仲有好多好好溝通既女仔既,survival bias 咁睇其實我又真係唔算高又唔算有錢都搵到個好好溝通相處得舒服既老婆

必修科有三科係文科
女仔表達能力好d 咪有優勢d
如果加M1M2/phy做必修
應該就可以改善翻性別平衡
男仔有咩優勢? 其實有冇絲打分析講下 真心想知
社會公認 女人配勁過自己既男人先叫正常 係呢個條件下 其實仲可以點?

搵工全部女人優先 補習 學琴 就算做男人工 it 工程 油站 巴士司機 竟然可以上埋新聞變女神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞