喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
但80%男女嘅另一半都唔係最top嗰20%
有時唔係拜金
而係男人要養家呢個責任真係深係好多人骨髓入面
大家讀書個陣拍拖可能真係AA
但如果結左婚開支跟人工AA真係少D女人會buy
因為身邊大部份男人都係賺錢養家,老婆賺錢買花戴
呢d同比禮金一樣係流傳落黎既舊式思想
當女人遇到唔平等既事既時候會有女權
但男人就冇我一直諗唔明點解未有男權黎打破 男人養家男人埋單男人比禮金呢d舊式思想
受緊好大壓迫喎
唔好傻 其實男女都一樣 如果大家都完全冇性荷爾蒙
係完全唔會被異性吸引/ 唔會關性別事

同埋 唔係話一定唔係真心愛
只係話如果條女唔係好女仔、性格唔好 相處唔係好開心好夾既 就好大程度上係為性
肥婆豬西冇人溝, 矮撚毒撚溝唔到女
又幾唔公平呢
好多男人覺得咁樣好威 係有能力既象徵
其實男女有拖拍比率係一樣
只係男人做緊主動一方女人被動啫
不過我都遇過唔少會主動追仔嘅女
人地笑下又話屈鳩人心虛 睇黎你都係cctvb返工
係鏡頭前咁樣講算比面架啦 講完加番個恥笑
毒撚先會以為女人性慾低
女人一同姊妹吹水就會講自己條仔性能力
亦好多男人覺得咁樣唔威 但迫住比 因為咁先叫"正常"
當超義務變左老馮 你仲可以點?
咁大個人都未識睇人眉頭眼額?
我都笑下你on9死撐姐 冇野既
社會公認 女人合理地搵勁過自己既男人

咪係 呢點根本冇得駁
女人可以大條道理因為窮 搵啲經濟條件ok既
男人窮? 冇上進心、垃圾、要女人同你一齊捱窮?
肥有冇減 樣有得執 肯化妝識化妝根本冇醜人 矮有冇? 仲要男人化妝會被人鬧被人笑乸型 男人老狗化咩妝 (明星除外)
有咩好嘈姐
唔滿意咪唔好做囉
吓吓都理其他人點睇仲洗玩嘅
咁女權既出現都係因為女人被壓迫成為老馮
當年女人冇投票權,女人係職場難做到高位,女人讀書機會少
而家你覺得男人受壓迫咪整個男權
你要爭取先有改變嫁wo
如果當年女人都係幾個人圍爐屌男人,去到今日女人都唔會有投票權
咪唔明扮明啦 撚有咁多青頭仔咩

男人既性慾同女人既根本唔同
男人係周街見到女性、純粹視覺都已經可以興奮 而且性同愛可以完全分開 基本上唔樣衰既送上門都會食; 而女人就多數只限自己真係中意既人 而且要興奮既門檻更加高 但一旦開發咗 隨時性慾比男性更高 但都只限於自己中意既人 好多女人結咗婚慾求不溝就係咁解
同意 唔比錢被人話度縮、小加、窮
根本就係同一樣野 只係佢地係先河改左女權呢個名 都有唔少女權份子覺得改錯名啦
成日係到分 女權男權 制造矛盾 第一步已經錯啦CHING
唔通當年佢地出黎 冇男人幫過手? 佢地係要搞性別平等既 點解唔幫埋男人?
事實女權分N咁多派 有一班仆街就係純女權
建議大家一齊搞個男權page
好似女權一開始咁
整張圖整幾句字,慢慢喚起大家既共鳴
憑咩要我老奉養女人
其實你成日針對矮呢樣野黎講,女人就所有先天缺陷都可以靠後天執,唯獨是你矮就好慘咁。
咁不如你證明咗矮就一定溝唔到女先,或者矮溝到女<<<<<肥婆豬西溝到仔

或者咁講,有個肥婆豬西想溝你,你受唔受?

唔好因為你矮而溝唔到靚女所以覺得自己好慘啦唔該
相信到時更多男人出黎倒戈相向 以示對女人忠 盡顯風度
屌九唔搭八 講緊矮冇得改變 肥有得減 矮就注定好難溝女 更加唔洗諗溝高質既 你就話點證明咗矮就一定溝唔到女先 肥婆自己唔減就唔好賴人啦傻尻

屌好心進補下你啲logic先啦
到時會好多上層既男人為咗鞏固自己既優勢出黎踩人

i.e
:你咁撚窮咪咪溝女害人啦
係有分好多派
甚至有d女權好撚激進添,想踩低男人女人上位
但的而且確有部分人係爭取緊女性既平等
點解分開兩樣野就係制造矛盾?而家只係將問題分類咁解
如果雙方都係爭取緊平等既大家都會有利
而且當年男人有冇幫手關而家佢地幫唔幫男人咩事呢?
本身唔同組織有唔同既focus根本就好正常
有組織關心細路你會唔會屌佢點解唔關心埋大人?
你見冇人爭取你咪去做,人地關心乜野爭取乜野理論上都唔會影響到你既理念
痴線,無限上綱上線,根本溝通唔到

根本受訪嗰個人講咩做咩你都會屈佢串/笑緊個男仔

我自己都係完全覺得佢係正常 路人咁 完全唔覺得有咩需要恥笑

利申 建議你睇精神科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞