喺依個男卑女尊嘅年代,唔明點解仲有絲打叫春

926 回覆
1613 Like 379 Dislike
邊個話唔洗

講緊女性擇偶時可以要求對方經濟條件比自己更好、負擔少啲經濟責任 冇話過唔洗返工喎

至於湊小朋友 咪又係平分 男人唔洗湊?
第一句咪就係原因
唔係咁多人會咁做架師傅
咁係你自己唔揀啫 男人想姣都冇得你姣
駁唔刀
香港地做女人係玩easy mode

留名睇香港女仔話佢地要生仔好慘乜乜乜
on9 矮已經輸咗依家啲女對男士要求 米八係理想身高
你話窮 錢都可以再揾
瘦都可以去做gym
樣衰可以學化妝大不了整容
反而女人連天生貧乳都可以透過隆胸去改變 係香港男人冇米七五真係可以人生已完
女人就可以話同你拍左拖出街多左
化妝品都用多左
一句
用左好多錢買化妝品,洗費大左
就可以當無數
Coser J死毒L
又係嚟d po
其實講到拍拖擇偶就真係好個人
一樣有女搵得多過條仔 睇你遇唔遇到呢啲女姐
香港做男仔要十八搬武藝

女仔方面生得靚固然好
唔靚豬西咁既樣都搵到個屋企九層樓揸手既男友
或者
金融才俊,靠自己實力賺到錢買樓
仲要係男溝女,唔係女溝男

靚女既話唔係上流社會達官貴人根本無法溝到靚女

真係警世
屋企唔係有錢真係唔好生男仔
唔係生存係香港會好痛苦

生女還可以
因為香港做女仔可以爛門對金門
問題既根源就係雄性天生就注定性慾強要播種
雌性就被設計成只會對優秀既雄性有興趣
動物都係一樣雄性競爭雌性選擇(除非格硬黎)
古代人就簡好打既男人保護自己同下一代
現代人和平時代咪簡靚仔有錢
大把女人幾廿歲碟都唔撚洗摔
男人小學已經識打飛機
性慾強既女人只係小數
性慾強既男人幾乎冇一個唔係
我覺得係思維唔同
男人可能真係比較多人俾下體支配搞到做狗公
但女人唔係咁多會為貪條仔啲錢而低聲下氣
女權抬頭了
就係太多狗公 搞到啲女人好差條件都以為自己好多貨有權揀黎揀去 甚至收兵
係父權
每月M痛男人有?生完仔成個身體健康差哂男人會?
小學開始,瘦平胸俾男仔笑平板、大波笑肥婆,男人有?(最多好似都係男仔自己偷裝人地條J笑人短咋喎)
出門起碼花成個鐘化妝打扮自己仲要使一堆錢,男人自己唔打扮成個柒頭咁仲可以指點人地外貌,男人又難?
女人唔使返工養家?你住邊個異空間?
不如你又講下男人有幾難?難在搵唔到人發洩性慾呀?
啲社會標準有車有樓又係你地啲男人自己競爭下定出嚟嘅,你地求偶條件咪又係要啲女靚得嚟又要瘦又要大波,雙向㗎喎。
你覺得女搵得多嗰仔呢啲case有冇佔全個社會30%以上?
女人喺所有年齡層嘅入息中位數都低過男人
王祖藍好高?陳同佳好有錢?
自己不思進取冇諗住改善自己就向到老屈個社會/女人迫你,唔好話溝唔到女,男人都唔要你啦
講比例啦講個別例子有咩用

夠有李亞男王祖藍啦 但現實99.9%女仔都介意男仔矮過佢啦 更莫講話矮大半個頭

95%一樣高都介意啦
女人只會對自己喜歡既人先有性慾

但男人就見女就谷精上腦性慾爆棚
男人操到姜濤咁一樣溝到女㗎,自己唔做就賴啲女人唔揀你
錯,係格衰問題。佢地呢啲格就算gay嘅都唔溝啦。
揾得多同肯唔肯自己養自己係兩回事大把女揾得多過男仔咪仲會貪埋另一半個份糧
然後一年365日得男朋友生日個日同佢AA 就話自己對男朋友好好使少咗男朋友錢 係個100分女朋友
其實最少都要中等或以上先有著數
醜樣同肥嗰啲由細比人恰到大㗎
好平庸嗰啲又因為無自信心極摺成個隱形人咁
有內在都唔會有人發現到
咁你講現實夠係99.9%男仔介意女人肥同樣衰啦。咁代表乜野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞