有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike

其實好簡單
唔食早餐 淨係食兩餐已經做到
減唔到肥嘅人就係咁多藉口
Loser
我真係由細到大都無食早餐既習慣 就算依家返緊工都係
我相信有用,但有時早起無得食早餐,連杯有奶嘅咖啡都唔飲得會餓到好難頂所以放棄
呢個真,我早排睇斷食果時係到諗, 屌。咁同我平時趕返工唔食早餐有咩分別
之後試過168 1,2個月對體重冇影響
反而之前隔離果時每日做20分鐘運動, 2,3日抖1日。20日之後瘦左3kg
計住總熱量唔好多過1400就ok. 不過發緊育既小學生唔好學.
上年用左半年時間
一個月一次72小時水斷食 +幾日24小時
食得唔清淡 飲嘢全部走甜 日日飲黑啡
輕度肌力訓練 無做帶氧
體脂跌咗12%
到而家冇反彈
個個人唔同
我都係 所以覺得168 好易跟
簡單諗就係一日兩餐 唔食宵夜
合成肌肉係靠蛋白質,同埋身體所需既葡萄糖根本唔使靠食碳水,人個肝係可以用脂肪同蛋白質分解出葡萄糖
5日唔食野?

有呢個可能咩?
仲有幾乎零碳水
我開頭係飲得唔夠既 可能一日飲得6杯
有人同我講要飲多啲水
5月開始一日飲8-10杯 睇下會唔會有唔同

你破戒係耐唔耐一兩日咁破
定成個星期咁破
我有時候星期五六有約 都會做唔到168 唔知關唔關事
你可以食少d, 一樣係做到熱量赤字
邊個同你講一定要做gym

on9仔自己出黎柒 係咪比人屌得多, 杯弓蛇影
一有人講其他野就發作

你168好 / 生酮好
背後原理都係令人食少d卡路里
你又試下 168 但食個卡路里 >3000, 睇下仲減唔減到
我唔食澱粉但可能唔夠清淡掛...同埋我唔係做weight 係做pilates果種 可能強度唔夠?
蛋白質重要,都無錯,但碳水化合物最重要作用係提高肌肉合成效率,呢個都係事實
熱量赤字咪得 搞咁多
真係解釋到口臭
運動20% 飲食80%
而且你點知佢城飲食控制既同時冇做運動?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞