有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike

朝早:早餐(茶記)
中午:齋啡(有時奇亞籽)
夜晚(5點左右)正常野(外賣)

戒口就除左正餐所有零食汽水都唔食,and than 收工番到屋企飲2杯無糖綠茶

本身我都係屬於重個堆,中學體脂比12%個時已經160磅咁上下(個時有做gym)

呢幾年冇做肥左好多186磅,試左168方法一個月左右輕左8磅
我女朋友168一個月 晚餐唔食澱粉質 瘦左5kg 。塊面尖左大髀幼左。體脂減左
168唔係淨係168
仲要少碳水多蛋白質
168 加少飯咗3個月已經瘦咗10kg
肚腩都細咗
有抗阻已經係初期二型糖尿病啦
呢D乜乜乜減肥法既重點就係唔想郁又想瘦仲要可以係咁食
運動(提升代謝)+控制飲食(減少攝取)先係不二法門
唔願郁 代謝就一路跌
節食幾多都無用 死路一條
啱啊 曾經肥閪既我就係咁
成日話自己骨架大 唔係肥
又勁多藉口比自己食嘢
做運動又話會暈又唔肯做
168左一個月 戒煎炸糖 間中一日放縱下 體重無乜點變 但明顯體脂有減到 肚腩細左 食中午同晚餐
係係係阿媽係女人
人被殺就會死
鬼洗你教咩
懶醒
你可以自己試下分多餐食或者168咁食
但總熱量一樣既話 有咩分別
有呢d野之前, d人咪又係靠做運動同食少d黎減肥
無話你信唔信

你用多過駛 就點都無得儲
能量就守恆既 你唔會無啦啦唔見
除非你糖尿 儲唔到

我既意思係減肥方面個結果會唔會有唔同
係呀

應該係話,有胰島素抗阻係診斷二型糖尿病嘅好重要一個指標。

如果身體岀現胰島素抗阻,代表你已經開始有糖尿,驗埋糖化血紅素 , 空腹血糖,就基本上可以診斷出你係二型糖尿
笑死, 一個point都冇唔知你覆乜
垃圾
你覺得你有?笑死
你依兩個月亂食定咩先搞到咁
但2個月5%真係好多 但kg上又差好少
低能, 驗眼同驗腦啦, 小學生罵戰返鄉土
blocked 單機狗吠啦柒頭
行過168半年

由差唔多200磅減到去130磅左右

之後無做之後體重無乜變過
傻尻 你望下係你單機定我單機?9唔搭8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞