有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike
我嘅正義係本身會亂食嘢嘅人
限制喺八鐘內食嘢點都會食得少過十幾個鐘啊嘛...?
因為得八個鍾就專登食多啲咁搞笑?
好多時食嘢唔係止大魚大肉嘅正餐,包括埋啲唔飽肚但又唔健康嘅零食
就好似我以前都鍾意隨身袋糖同餅乾,一得閒就食
168限制你食零食嘅頻率已經係一大進步
唔係唔畀你食,但你八個鐘內食,斷估唔會有人得八個鐘可以食就將零食當正餐食啩

所謂168斷食,其實都係培養返啲人「正確食法」啫
定時定候食飯,其他時間忍口唔好食零食,已經係正確食法啦
第二步就係篩選食咩入口
而我所講嘅令人堅持唔放棄,就係168畀到啲肥人覺得自己係有能力長遠執行一個健康嘅飲食計劃,再循序漸進下一步
On9控制脂肪同碳水嘅攝取都已經可以控制體重到啦
食得正確有幾難?肥牛同牛柳片邊樣肥啲?公仔麵同通粉邊樣肥啲?你覺得好難分辨咩?
168定均衡飲食,邊一樣可以維持一世?持續唔到落去,咪又係會肥返
冇分減肥日同增肌日㗎我
都係keep返飲食同做運動咋
路過一問:各位有冇一個計算卡路里嘅app推介?
ummm
168整整一年了
如果有穩定返工作息時間會好容易執行
唔食早餐(飲一公升濃茶)
中午十二點食野
晚餐正常食(食飽d,之前試過食小小,後尾半夜胃痛,食飽d就冇依個問題)

有配合重訓,所以體重冇變。但...
最大改變係省早餐錢
以前日日一個茶記標配套餐
30蚊,所以依家年中省唔小
去到某個位,直情唔想食早餐
飲茶就夠,覺得唔需要
但睇返十月第一次度inbody 同上個月
肌肉量都冇點跌
頂多0.5kg內 做kb同db真係好重要
因為我覺得168去到8點太夜,所以改咗做186,淨係晏晝12點至6點先食嘢,持續左個半月,減咗11 -12kg
食嘢都係以流質為主,蔬菜為主(其中以泡菜豆腐雞胸湯比較多,加唔同種類嘅蔬菜)
我年頭190磅,4月就175磅,屎忽44吋而家40吋,腰由35吋而家31吋,大髀26吋而家23吋,仆佢個街小腿17吋半而家先16吋。
一星期有一至兩行山30公里,行山過程唔會食嘢,休息只飲水或者飲可樂補充。
瘦得慢其實因為我好鍾意食甜嘢。

依個假膠我比十分
MyFitnessPal
168係有科學根據,但問題係要堅持同好多樣野配合先得
事實就係咁多人從來唔撚食早餐
訓多半個鍾同早半個鍾起身食早餐之間
永遠都選擇訓多半個鍾

該質疑既係呢班人有幾多個冇食宵夜/零食
而唔係有幾多人keep住唔食早餐
我168左一個月,輕左6/7kg
朝早出門食個包早餐,中午街外正常食,夜晚skip左
無乜運動
熱量赤字+ 間歇斷食一定易執行,同高效過你果種方法

間歇斷食控制胰島素,可以控制埋食慾
鳩食既機會細左好多
如果返工基本係186
放假先168
有無效果用家自己知,無效果佢都唔會越來越風行。

樓上好多唔知係咪美容院定健身學打手一路抹黑,自行判定。
你有冇計過會減幾多肌肉
so? 正如地球係圓,係咪科學家講先可信?普通人就不可信?
多謝 睇返之前啲相真係好撚肥
一個女仔成81kg 飲食出晒事
要練咗腳部肌肉先可以跑㗎

如果唔係對腳嘅負擔好大,同埋會好易受傷

冇事係好采
問得好,肌肉還在,仲好鬼實。肌肉流失會點?
我係唔鍾意食飯,一星期都未必食到半碗白飯,我食麵嘅多。
我唔係特別刻意要勁減肥,如果真係減就唔可以食甜嘢咁就好𨶙慘,我認肥在甜得滯。
因為就嚟更年期,肥得滯更年期會有好多麻煩,所以要攪攪佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞