有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike
斷食玩新陳代謝

唔會實際減到
1個月,204,加做workout同 食得健康啲,減咗6kg
單純睇赤字就減到咁呢個世界唔應該出現肥人
我都係168咗三星期 有輕量運動
無輕過 不過有瘦咗
點解我知道 因為甩褲
咁係咪好事 姐肌肉無少到 你係絲?period係咪都會影響
無論係合成肌肉同維持身體機能都係人體所需,唔食會對健康有影響。
身體無能量一定會消耗你啲肌肉,除非你成世唔食,一食返澱粉保証你會肥返。
仆街 原來我由細到大都係168斷食緊
無呀 依家食得仲癲

我真係大食個種
打邊爐4個鐘食足4個鐘個種
可以食完2個包再食米線再食鹽水雞

但絕對唔係肥婆
由130磅減到110
開始多d運動令線條好啲
無得咁樣話八分定兩分 邊有得咁樣分
營養都係加加減減
你output大過intake未瘦
相反intake大過output未肥
我零運動 我都可以變瘦
同樣 我唔注重飲食 剩靠做運動 都可以瘦
只要條數計得岩就ok 咩方法都無所謂
講係咁講
要維持一段時間
趕唔切食早餐個班
咁大個人有冇試過連續一星期168?
講緊八點九點去到坐低返工 0熱量攝取
竟然有咁多正皮
你個種係肥,點食都肥
168對我最大嘅作用係戒咗夜晚食零食
問到我咪答
佢哋就係唔做運動先肥寧願絕食
其實我無斷食無做運動都瘦
基本上一日只食3餐正餐
正餐有飯有肉,最鐘意食澱粉質,但食7分飽
長期唔食零食唔飲汽水(呢個應該重點)
每日瞓少8個鐘
咁多年來bmi都係正常偏瘦
斷食係輔助工具 要配合其他野 16-8嘅好處可以話令你食野時間穩守少少 要減肥不如5-2 兩個月變柴 不過甩肌肉 瘦都唔fit
但我體脂都無乜少過 唔知係咪個體脂磅壞...
不過樓上有巴絲話要配合多飲水
我又真係少飲水 等我飲返多啲水試下

btw 我試過最快一個月輕6.xkg係靠波比跳
正常食量 晚餐雞胸肉 水煮蛋之類 少糖少鹽
weekday波比跳 8x8組
可惜只係緊持咗一個月 好在之後體重無乜反彈
168斷食都係要雞胸生菜
168只係加速個效果咁解
唔好諗住168就可以大魚大肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞