有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike
168 個8你照番平時咁食咪一鳩樣

少飯 少糖 多菜 準時訓教 做下運動
試左個幾星期 輕左1kg
其實只係skip左早餐 都唔係咁難
笑撚咗 估到你地會咁講

我冇講胰島素冇影響wor 成班睇過下content farm就叻唔切
成班揸住冇講胰島素呢個point話人唔識
但自己又冇解釋
我bio A你地收收皮先

胰島素對身體既調節咪即係影響你吸收消耗能量, 簡單講咪就係吸收消耗能量問題囉
其實有無諗過肥嘅人就係缺乏自制力,做唔到食得正確
168斷食叫做有個目標畀班人,只可以食8個鐘頭嘢
食足十幾個鐘唔正確,同食八個鐘唔正確,點都係後者比前者好,順便限制埋啲人過口癮食一塊半塊餅覺得少事

最重要係168入門門檻低,skip一餐早餐就做到,定時定候食飯係可以作為長遠生活模式,唔會有復胖
同埋長遠嚟講,個胃係會適應你嘅進食時鐘,幾日之後唔會再有咩飢餓感
(其實由細到大我都不自覺做咗半套168,因為我好憎食早餐,係小學嘅時間阿媽鍾意逼我朝朝早坐喺張枱到食早餐,食到想嘔
不過以前學生時代鍾意夜晚邊做功課邊食零食,依家戒咗夜晚食零食)

我見有人連做咩運動都鍾意打擊人,餐後一個鐘落街散步都會話心跳率即係浪費時間,不如拎半個鐘跑步
但有無諗過一個完全唔郁嘅人,肯郁已經叫行前一步,循序漸進
減肥就算一開始減嘅係水份,至少見到跌磅令人有動力繼續堅持落去,減肥最重要嘅係堅持唔放棄,而好多嘅減肥法就係一個規劃令人可以跟住做
正一白痴仔
講簡單168、186斷食仲方便啦
有,體脂低左
喂喂 反駁果D博士 bio A+既人
答下我: 你身體長期消耗能量多過吸收能量係點樣減唔到肥?

想睇下你地用胰島素點解釋

笑撚到我
缺乏自制行168,佢嗰8個鐘唔會亂食咩?
我覺得168呢d反而係自制力高先用到
冇自制力學咩人減肥?
https://youtu.be/SlzBMJvtGHo

自己睇啦 要減肥先要了解咩係168
由100都無
一拍拖肥到130
再減到110囉

唔係天生肥婆sor
純粹食太多宵夜無運動
一日3 4罐可樂
我以為要睇
所以你隻傻鳩咪肥囉
無每日跑 始終返工唔定時仲要返學
同我真係大食
如果要我戒乜戒乜去維持
不如我兩樣實行 而且我依家鍾意食乜都得

不過真係咪撚食甜野 對身邊好差
要跑步嚟減肥

cls
你呢句可以應用係世界上所有野到

你唔自制 實減唔到架

依家就係叫你16個鐘唔好亂搞 唔算難啦

香港生活時間過得咁快
建議上面班冇讀過書既人分清楚咩係law同theory先

竟然有人用theory去反駁law, 真係睇到我
重加肌肉量唔夠,根本虐待緊對腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞