有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike
冇人話168唔可以做埋運動
同埋168係好健康嘅飲食習慣
減肥以外仲有好多好處
個人 168 + 每日2.5公升水 2個月減左5kg
卡路里攝取同運動量有無變?
你如果短時間反彈5磅一定係暴飲暴食先至咁啦
體脂磅有具體數字感覺好啲
同埋我主要都係想減體脂 好想快啲減到...
本來已經做咗近三星期168
但無輕過 體脂又無減過 但褲頭有鬆咗唔少
而家轉一日一餐係睇完啲片發現斷食嘅其他好處
要較長時間斷食先出現
上面啲人講到唔做埋運動減到幾多個型唔會好睇得去邊
但你要知體脂磅可以好唔準
真係要睇嘅搵inbody check
點都好睇過本身肥先
同埋過肥嘅人太急做運動好易整傷自己
減到正常體重再做運動都係一種方法
呢2個月做少咗好多運動 因為忙 本身諗住只用168 keep,點知瘦得好快

本身一星期2次肌、2次帶氧
呢2個月1星期先1次帶氧
最重要既飲食呢?
正常食 但168
講緊個攝取量呀3餐變2餐都可以係正常食
但少左足足一餐
暫時飢餓度還可以
想忍住連午餐都唔食
點樣計攝取量? 咪食到飽囉
8個鐘任食食到10成飽囉 咩都唔戒 有時連high tea 3餐囉 有時無就2餐囉
炸雞 焗豬 肉醬意照食 乜9都無理囉
夠唔夠清楚
正路減肥既人會計下自己每日食幾多卡路里
睇你情況應該大部分時間都係食兩餐
所以瘦左應該都係因為intake少左
168既好處就係咁
懶人減肥 就係好滿足咁食 但都減到
同埋個人覺得最重要係飲水

加上我唔係想減 我只係想keep
但撞彩減左5kg係諗唔到
忍到口16個鐘唔食野都叻架啦
我就一定忍唔到
個人份工可以俾我下午先開始做野
我慣咗11點起身
12點食個brunch先開始做野
7點做完野到8點食到勁飽後
個晚就唔洗再食
但如果要返9點個d工 我都一定唔得168
正啦一般打工仔好難
行168既話要朝早7點起身捱到1點先食
其實168真係好易,食少餐已經搞掂
168更加暗示你戒埋零食習慣
其他時間口痕都唔會再亂食野

我自己習慣,唔係為減肥
有時會231,當做52斷食,一日食一餐
真係習慣黎,我而家反而唔係好鍾意飽肚感
有少少肚餓感覺更易集中,我自己既話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞