有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike
easy la,一杯咖啡就得 (black仲好)
其實有時未必需要太harsh
呢點真係人人唔同
我一定要有野落肚先得
如果唔係9點零10點個肚就開始餓到咕咕聲
其實冇想像中咁難
有時忙起上嚟連1點都唔食直接到夜晚
試過啦真係好難
利申 份工好得閒 長期扮工
長期扮工係真係比較難 忙都可以忘記肚餓
羨慕
最近好忙 應該真係可以一日一餐only

提住自己 開始感到餓嗰陣就係即將燒脂嘅時候

利申: 不自律地168左兩個月 冇乜運動 輕左5kg左右 體脂為主 少量肌肉同水
咁就要踩下單車機先 再做下啲負重不過做住機先咁就唔怕整傷 所有嘢循序漸進 冇人一開頭就舉到好重架啦 我想講兩樣嘢都要做 唔可以做一邊唔做一邊
乜撚嘢都一樣咁你理得我食咩?

我食少過TDEE就瘦啦
衝岀黎搏屌
赤字,代表唔夠。

即係食少過TDEE

你又唔係叫人食高過TDEE,咪即係叫人食少過TDEE ,邏輯0分,又衝岀黎柒
控制到啲人就唔會糖尿啦傻鳩
有研究咪send岀黎
冇就繼續潛啦
唔係一切?
點解呀?

我地反方向諗,如果一個人赤字都唔瘦,咁啲卡路里去撚左邊,我淨係得呢個問題。

能量就唔會排岀體外嘅,你淨係答我呢樣嘢就夠。
其他嘢有幫助我知,但我唔係討論嗰啲
佢問我先講呀,傻閪!
我一向係講你食乜柒都得
條卡路里數少過TDEE就得

又衝岀黎柒多次
你有研究再講啦
書就垃圾冇讀書KOL都岀得架啦
有幾多有科研 學術支持呀?
有加,無減架!
咩叫BMR呀傻鳩!

Basal metabolic rate (BMR) is the rate of energy expenditure per unit time by endothermic animals at rest.

你後項有加無減,前項只要少過後項最低值,得岀黎一定係負值,係負幾多咁解。

你讀過初中數學未。
所以我地咪糖尿有病

正常人係唔會,

你係咪想人有病?咁黑心嘅
兩分靠運動 你真係on9
能量守恒都咁多負評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞