有冇巴絲試過168斷食法,成功減肥?

873 回覆
25 Like 102 Dislike
成日見新聞話某某明星用168斷食法減咗幾多幾多
有冇巴絲真係試過?分享一下經驗
做運動,食得正確已經得,咪搞咁多野
我168左兩星期無瘦過
Yes
加埋運動 3個月減10磅
皮膚都好咗
經期準時
一星期2次跑步 5k
咁又唔係淨係雞胸生菜既
你要明白人點解會肥
啲脂肪係由邊度黎
主要都係因為我既飲食以碳水化合物為主
但運動量又唔夠
多左既糖粉(碳水化合物消化後變血糖)就會儲做脂肪
所以咩係食得正確
至少食少啲碳水化合物同食多啲菜先囉

我就20-4 斷食,但唔算十分嚴格
我唔係為減肥而斷,係為健康
幾個月瘦左3kg?

咁你又知唔知人地斷食減到肥既機制係咩?
lunch 食飽啲
忍到唔食dinner 已經瘦好快
邊個教你要雞胸生菜減肥
168+有氧+肌力訓練+計卡路里食

試過168斷食瘦得好快,不過主因係根本會食少好多野,攝入卡路里好少,咁少時間好難食得落咁多野

早餐好晏食
午餐食少少就飽,因為早餐未落格
晚餐食少少就飽,因為太早未肚餓
一路loop

係早餐前幾個鐘會餓少少
熱量赤字
兩位都錯晒, 減肥只有一個機制, 一句講晒, 要吸收既能量少過消耗既能量先減到
唔係咩靠飲食 脂肪邊度黎, 運動量 食得正確呢D唔清唔楚既廢話
斷食係想令吸收<日常消耗
運動係想令消耗>吸收
因為太鐘意瞓教同太懶 168咗成年幾兩年 無瘦過懷疑代謝率已經低過阿婆
on9 la
斷乜鬼野食,咁辛苦

黎黎去去又係加減數,
增肥 = 進食能量 > 代謝能量
減肥 = 進食能量 < 代謝能量

平時時食乜最多能量?
係飯、麵
全部五殼停食,變食烚菜(冇乜能量)
咁未減到lor
屌 168咪即係日日起身趕唔切食早餐就死去返工
一點lunch, ot到8點左右先有得食晚飯
即係1點鬆D食第一啖 ,差唔多9點食完最後一啖, 岩岩好8個鍾
減乜撚野肥, 決乜撚野心?
office 大多數都係咁生活啦
望下自己望下D同事, 瘦既多定肥既多?
冇錯 呢排返工要走動
收工求其食d野算, 輕鬆當運動廋左1x kg
呢排照食好多肥野既話 就唔會減
我試過

加埋運動
瘦左20磅

我覺得運動真係必須
齋168斷食有用但會好慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞